separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

KONAČNO PRELOMILA: Ana Brnabić postala član Srpske napredne stranke


Brnabić je danas potpisala pristupnicu vladajućoj stranci, javljaju beogradski mediji.


Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić zvanično je postala član Srpske napredne stranke, saznaju "Novosti".

Ona je danas potpisala pristupnicu i ubuduće će biti angažovana i u najjačoj političkoj partiji u državi.

Ana Brnabić je u svet politike ušla kao stručni, a ne stranački kadar.

Pre funkcije premijerka bila je na mestu ministarke državne uprave i lokalne samouprave od 2016. godine.

Poseduje master diplomu (MBA) sa Univerziteta Hal iz Velike Britanije i više od deset godina rada sa međunarodnim organizacijama, stranim investitorima, lokalnim samoupravama i javnim sektorom u Srbiji.

Bila je član Upravnog odbora neprofitne fondacije Peksim, koja stipendira talentovane studente iz Srbije i Makedonije koji se posle magistarskih studija na Kembridžu vraćaju u domovinu da pomognu ekonomski i društveni razvoj.

Bila je direktor kompanije Kontinental Vind Srbija (Continental Wind Serbia - CWS) gde je radila na realizaciji investicije vredne 300 miliona evra u vetropark u opštini Kovin.

Autor: Tanjug/Zoran Žestić

Važnu fazu u njenoj poslovnoj biografiji predstavlja angažman u različitim američkim konsultantskim firmama koje su u Srbiji realizovale projekte finansirane od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Bila je zamenik direktora Projekta za razvoj konkurentnosti Srbije, ekspert na Programu reforme lokalne samouprave u Srbiji i viši koordinator Programa za ekonomski razvoj opština.

Aktivno je učestvovala u osnivanju Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) 2006. godine. Bila je član, a potom i predsednik Upravnog odbora NALED-a, koji dobija status najveće samostalne privatno-javne organizacije koja se zalaže za unapređenje privrednog ambijenta u Srbiji i koja je u tesnoj saradnji sa Vladom Republike Srbije doprinela jačanju konkurentnosti Srbije u međunarodnim okvirima i na Duing Biznis listi Svetske banke.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti