separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Vesić: Ocene paušalne, potraživanja iz 2013. godine


Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da Savet za borbu protiv korupcije uopšte nije ovlašćen da raspravlja o prihodima Grada Beograda ali i naznačio da su primeri, koji taj Savet navodi o dva slučaja gde su navodno nestala potraživanja iz juna 2013. godine, na osnovu rešenja koja je potpisao tadašnji gradonačelnik Dragan Đilas.


Vesić je odgovarajući na pitanja a u vezi sa navodima da je Savet utvrdio da je 566,4 miliona dinara, koliko su firme Pivej invest i So-lo invest dugovale Gradu Beogradu za zakup gra?evinskog zemlji?ta jednostavno izbrisane iz kasnijih izve?taja, bez naznaka da je dug ikada izmiren, a prenosi list Danas, rekao da taj Savet uopšte nije ovlašćen da raspravlja o prihodima u gradu.

-To je tema za ministarstvo finansija - budžet grada će do kraja godine biti oko 108 milijardi - kada je Djilas vodio grad 2013.godine budužet je bio 72 milijarde. Budžet se pravi od prihoda, ne od vazduha, ne pada sa neba - poručio je gradski menadžer.

Kako je rekao prihodi su mnogo veći jer za razliku od tadašnjeg rukoviodstva Beograda sada nema deficita od 20 odsto već je u okviru zakonskih okvira od pet odsto.

-Prema tome jasno je da su prihodi veći. Pa mi smo u junu pravili rebalans budžeta jer smo imali tri milijarde veči prihod. O kakvom padu prihoda govorite kada oni rastu - podvukao je Vesić.

On je precizirao da je Direkcija za građevinsko zemljište ove godine zaključno sa 1. oktobrom ostvarila plan od skoro 97 odsto i prihodovala već 9,3 milijarde od 9,7 milijardi planiranih.

-Što se tiče Saveta za borbu protiv korupcije oni su u tom izveštaju naveli dva slučaja, kada je u pitanju Direkcija za građevinsko zemljište dve firme gde su navodno nestala potraživanja, ta potraživanja su nestala kako oni kažu 2013. godine u junu na osnovu rešenja koje je potpisao Dragan Đilas - to jasno govori kako se paušalno ponašaju - istakao je Vesić.

Kako je naznačio prihodi Grada su veći, a prošle godine u decembru kada su preuzeli poslovni prostor zatekli su milijardu i nešto duga na Starom gradu, više od milijardu naVračaru...

-To su poslovni prostori koji su pripadali opcijama Dragana Đilasa oni nisu naplaćivali poslovni prostor pa smo mi to zato centralizovali - precizirao je Vesić navodeći da se u tom izveštaju navodi i da se poslovni prostor naplaćuje 300 evra za Terazije uz objašnjenje da recimo Kuća ljudskih prava, NUNS i političke stranke imaju pravo po odluci Grada koja postoji već decenijama plaćuju 20 odsto od pune cene.

-Mozemo da govorimo o činjenicama, ocene su paušalne i netačne, Savet za borbu protiv korupcije apsokutno nije telo koje može da kontroliše bilo čije prihode.

-Možete da dobijete sve izveštaje od Direkcije za građevinsko zemljište to sto navode nije tačno - rekao je Vesić.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

korisnik

povezane vesti