AKTUELNO

Gradski menadžer Goran Vesić je govoreći o podacima Saveta za borbu korupcije da je 2015. godine iz bilansa grada Beograda nestalo 500 miliona dinara netačni, ponovio da su oni netačni. Svoje tvrdnje, Vesić je potkrepio rešenjima iz 2013. godine na kojima stoji potpis tadašnjeg gradonačelnika Dragana Đilasa.

- Đilas je kriv što je taj novac nestao iz bilanska. Ja ne kažem da je uradio bilo šta protivzakonito, pretpostavljam da je i Savet za borbu protiv korupcije imao dobru nameru, ali mi za to nismo odgovorni – rekao je Vesić gostujući u Jutarnjem program TV Pink.

- Savet za borbu protiv korupcije izdao jedan čudan izveštaj, u kojem je navedeno da je iz bilansa nestalo oko 500 miliona dinara potraživanja za neke dve firme u 2015. godini. To naravno nije tačno. Taj novac je nestao iz potraživanja rešenjem bivšeg gradonačelnika Dragana Đilasa – rekao je Vesić.

Foto: Printscreen

- Mi profesionalno radimo i to nema nikakve veze nema sa današnjom vlašću. Reč je o firmama Solo ivest i Piva invest. Ti ugovori datiraju iz 2009, raskinuti su i nestali su iz bilansa – rekao je Vesić.

Osvrnuvši se na polemiku sa novinarkom Televizije N1 koja mu je na konferenciji za medije postavila pitanje o spornom izveštao, Vesić je ocenio da način na koji izveštava ta nelevizija nema veze sa novinarstvom, već je deo političke kampanje.

- Razgovarao sam o tome sa Aleksandrom Vučić, koji mi je rekao da mirnije treba da odgovorim na takve provokacije. Kada sam naveo da je to iz perioda kada je grad vodio Đilas, rečeno mi je da ostavim Dragana Đilasa na miru i da je u pitanju sadašnja vlasti, te da se to odnosi na 2015. godinu – objasnio je Vesić.

On smatra da je neprofesionalno da novinarka na taj način brani Dragana Đilasa i optužuje sadašnju vlast za nešto što nije uradila.

- Privatna televizija ima pravo čak i da ima politički stav. To je ta politika napada na SNS, na toj televiziji gosti se rangiraju prema tome ko više mrzi Aleksandra Vučića, a u funkciji kampanje jedne stranke, u ovom slučaju Dragana Đilasa – naveo je Vesić.

Gradski menadžer je podsetio da je N1 jedina televizija koja nije izveštavala o objekti koji je bespravno hteo da gradi ujak Aleksandra Šapića.

- Prihodi grada Beograda rastu, 200 miliona evra je veći budžet, prihodi od građevinskog zemljišta na nivou planiranih... – napomenuo je Vesić.

Kako je ukazao, Savet za borbu protiv korupcije je savetodavno telo, postoje druge institucije koje bave kontrolom budžeta.

- Zašto je baš sada objavljen izveštaj. Očigledno Savet misli da na ovaj način može da učestvuje u političkoj kampanji – zaključio je Vesić.

#Beograd

#Goran Vesić

'