AKTUELNO

Vlada Srbije ne vređa medije i ne deli ih na podobne i nepodone izjavila je danas premijerka Ana Brnabić, ali i ukazala da postoje neki političari i političke snage koji dele medije, ali da oni nisu u Vladi Srbije.

Brnabić je na konstataciju novinara Insajdera da je ona predsednica vlade države u kojoj zvaničnici vređaju i dele novinare na podobne i nepodobne i šta će po tom pitanju uraditi da bi se situacija promenila, rekla da ne zna koji zvaničnici vređaju medije i naglasila da Vlada Srbije odgovara na sva pitanja svih medija i da svima šalje pozive za konferencije.

Brnabić: Započeti projekti da se završe u roku

Postoje neki drugi političari i političke snage koji dele medije, ali oni nisu u vladi Srbije, dodala je premijerka.

"Sigurna sam niko od ovih ljudi nikada nije odbio da razgovara sa bilo kojim medijem" rekla je Brnabić i upitala šta bi mogla da učini više po tom pitanju osim da im kaže da počnu da dele medije i da se u odnosu na to ugledaju na neke druge političare.

Na konkretno pitanje o ministru Aleksandru Vulinu i njegovom odnosu prema medijima premijerka je rekla da je Vulinova stranka (Pokret socijalista) dala političko saopštenje za koje je rekla da se ne slaže sa tom retorikom.

Ali ja nisam predsednica njihove stranke da mogu da im kažem kako da se ponašaju, zaključila je Brnabić.

Brnabić je odgovarala na pitanja novinara nakon zajedničke sednice Vlade Srbije i AP Vojvodine.

#Ana Brnabić

#Vlada Srbije

'