AKTUELNO

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković govorila je o saradnji Srbije i Kine, predstojećoj vanrednoj sednici srpskog parlamenta, ali i o političkim temama.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković istakla je da je poseta predsednika Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa Kine Džanga Deđianga vrlo značajna, te da je potpisan memorandum o saradnji dva parlamenta, a jedan od ciljeva memoranduma jeste implementacija dogovorenog u političkoj i ekonomskoj sferi.

Predsednik Džang se juče obratio našim poslanicima, ali i građanima Srbije sa jasnim porukama prijateljstva i isticanjem strateškog partnerstva. On je dao jedan veliki kompliment, izjavljujući da se dolaskom u Srbiju osećao kao da je došao u posetu rođacima - rekla je Gojković za Televiziju Pink.

Ona je podsetila da je delegacija iz Kine obišla TE Kostolac, te da je juče potpisan sporazum o izgradnji tehno-parka u Smederevu.

Foto: TV Pink

- Srbija je jedna od prvih zemalja koja je prepoznala inicijativu "Pojas i put" - rekla je Gojković, podsećajući da Kina već duže godina ulaže u Srbiju.

Ona je istakla da Srbija i Kina jesu prijatelji, što se vidi i na osnovu podrške koju Srbija dobija na putu ka EU.

Pročitajte još: JAKŠA ŠĆEKIĆ ZA PINK: Vučić treba da održava lične kontakte sa Pensom, ipak je on Trampov zamenik!

Saradnja će biti ostvarena, kako je najavila, i na polju kulture, te će za dvadesetak dana početi izgradnja Kineskog kulturnog centra, a i u Pekingu će uskoro biti otvoren Kulturni centar Srbije.

Govoreći o strateškim ciljevima Srbije, ona je istakla da Srbija stremi da bude članica Evropske unije, ali istovremeno i da bude vojno neutralna.

Foto: TV Pink

- Srbija zahvaljujući predsedniku Vučiću stvara nove političke kontakte sa svih strana sveta. Naša država je postala snažan politički faktor i činilac stabilnosti u regionu - rekla je Gojković, podsećajući da predsednik razgovara otvoreno sa zvaničnicima, što se posebno ceni.

Kada je reč o umrlici Aleksandra Vučića koja se pojavila na društvenim mrežama, Gojković je rekla da se sa ovakvim stvarima ne treba šaliti, te da kreatore treba kazniti.

- Šokirana sam jer v.d. zaštitnika građana i tako dalje, ne reaguju kada je ugrožen život predsednika. ovo je morbidno, ovo je opasno i kažnjivo - rekla je Gojković za TV Pink.

Ona je itakla da se ovim ne ponižava samo predsednik već i cela Srbija, budući da je više od 50 odsto građana svoje poverenje ukazalo Vučiću.

- Pojedine, kao na primer "Kurir" niko ne sme da kritikuje. Oni mogu da ne plaćaju porez jer su protivnici SNS. Kada bi moglo da se porez ne plaća, Al Kapone bi bio na slobodi. Jer plaćanje poreza je svetinja, a onaj ko se ogreši o zakon mora i da odgovara - poručila je Gojković.

#Aleksandar Vučić

#Kina

#Maja Gojković

'