AKTUELNO

Novinarka Olivera Miletović smatra da napadi na predsednika Srbije Aleksandra Vučića nisu slučajni i da za cilj imaju da se oslabi pozicija Srbije, jer postoje strani centri moći kojima politika naše države ne odgovara.

- Sve ovo ima svoju predistoriju, ovakvi slogani su već viđeni i svaki put su imali veze sa spoljnom politikom – rekla je Miletović za Pink, ocenivši da sve ovo što se dešava samo potvrđuje da Vučić nije autokrata i da Srbija nije nedemoktatka država, kako opozicija tvrdi.

Miletović je istakla da u nekim drugim zemljama ne bi bilo moguće na ovaj način pretiti predsedniku države.

- Vučić je na vlasti pet godina i određenim političkim ličnostima, poput Saše Jankovića koji je bio na poziciji ombudsmana to nije smetalo. Prethodnih godina - 2012, 2013, 2014. nismo imali ovakve napade. Odakle odjenom ovakvi medijski pritisci? Razloge moramo tražiti u politici – ocenila je Miletović.

Ona je ukazala na strašane pritiske na Ruski humanitarni cenatr u Nišu, te da su neke zemlje zartražile i da se u pregovorima za EU Srbija uslovi uvođenjem sankcija Rusiji, kao i da je Srbija jedina zemlja u regionu koja nije potpisala sporazum o izgradnji gasovoda se Amerikom.

- Predsednik te male Srbije, kako oni kažu, je čovek koji vodi suverenu politiku. Odlazak Rusije sa ovih proistora bi bio pucanj u nogu Srbiji. Cilj je slabljenje pozicije Srbije u pregovorima sa međunarodnom zajednicom. Tu treba tražiti razloge napada na Vučića –istakla je Miletović.

Kako je dodala, takvi napadi su već viđeni u ranijoj istoriji Srbije u slučaju Koštunice, Đinđića, pa i Miloševića, samo nekim drugim oblicima. Čuveni slogan „Spasi Srbiju i ubi se“ potekao je iz jedne labaratorije u Kaliforniji, a vrlo brzo nakon prvog šoka je postao prihvatljiv.

- Demonizacijom ličnosti Vučića, slabi se Srbije, jer on personifikuje politiku države koja je izabarana na izborima velikom većinom. Napadi se dešavaju uvek kada neko dobje signal da treba oslabiti poziciju Srbije – navela je Miletović.

Prema njenim rečima, poziv na ubistvo predsednik Srbije je pokušaj da se destabilizacije zemlja.

- To nema veze sa njim lično, već sa politikom koju vodi i sa time da je sa tako ogromnom većinom pobedio. Svi oni nemaju šanse da pobede Vučića legitimnim putem na izborima. Ovo je priprema javnog mnjena za nekog ludaka koji bi mogao da uradi nešto gore – dodala je Miletović.

Komentarišući pravdanje Sergeja Trifunovića, nakon pretnji koje izneo, one je rekla da Lenjinovski rečeno postoje korisne budale, ljudi koji su tu uleteli slučajno i odrađuju posao za nekoga, te da je možda i glumac u toj grupi.

- Ovo je priprema terena da će on biti ubijen i da je to sasvim prirodno. Setimo slučaja Vučićevog brata, koji je bio žrtva, ali je potpuno drugačije predstavljen, tu se našla jedna američka televizija, kao i kada je Đinđić ubijen. Ta televizija imala istog finansijera – primetila je Miletović.

Kako kaže, da je na Vučićevom mestu podnela bi krivične prijave protiv svih koji su izneli pretnje i laži o njegovoj porodici.

Govoreći o slučaju Brkića, Miletović je kazala da nije prvi put da on poziva na nečije ubistvo i da je to njemu nacionalni sport, te da mu ne bi davala posebnu dimenziju, kao nekim drugim opskurdnim likovima, ali da uvek treba biti oprezan.

- Rušeći njega ruše državu. Gađaju Vučića da bi pogodili Srbiju i to mora svima da bude jasno – istakla je Miletović.

Kada je reč o slučaju Jelene Maćić, koja je zahvaljujući uvredama na račun predsednika Srbije postala Jeremićev funkcioner, Miletović je kratko prokomentarisala: „Čega se pametan stidi, budala govori. Ne znam šta je kriterijum za ulazak u tu čuvenu stranku“.

#Aleksandar Vučić

#Pretnja

#Ubistvo

'