AKTUELNO

Odluka da se povuku svi zaposleni iz ambasade u Skoplju na hitne konsultacije, odluka je državnog rukovodstva, doneta u najboljoj nameri, na prvom mestu da zaštiti integritet i bezbednost članova našeg diplomatskog predstavništva u Skoplju, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Ministar Vulin je rekao da Srbija nema nameru da utiče na bilo čiju politiku i da određuje kako će se vladati ili raditi druge zemlje, ali ima nameru da zaštiti integritet i bezbednost svojih predstavnika u drugim zemljama.

- Nadležne službe su dostavile odgovarajuće dokaze na osnovu kojih je državno rukovodstvo donelo odluku o povlačenju našeg osoblja iz diplomatskog predstavništva u Skoplju - rekao je Vulin.

Vučić sa Zaevom telefonom razgovara sutra u podne

Odgovarajuchi na pitanje da li che Srbija i dalje nastaviti da koristi naziv Makedonija, ministar kazze da je to odluka koju tek treba doneti, te da tu ne zavisi sve od Srbije.

- Kad je reč o imenu koje će Srbija koristiti ubuduće, ne zavisi samo od nas, već svakako i od ponašanja našeg suseda i od toga da li će nas svrstavati u politiku Evropske unije - naveo je ministar.

#Aleksandar Vulin

#Ambasada

#Skoplje

'