AKTUELNO

Svi zaposleni u Ambasadi Srbije u Skoplju povučeni su na hitne konsultacije u Beograd, potvrđeno je beogradskim medijima, u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije

Ambasadorka Dušanka Divjak Tomić i osoblje, kako nam je rečeno sinoć su stigli u Beograd, a razlog su hitne konsultacije. Detaljnije objašnjenje o čemu se radi daće tokom dana ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Putin želi da smanji uticaj države u medijima i na internetu

Prema informacijama televizije Telma, srpska ambasada je, pozivajući se na Ženevsku konvenciju, zamolila makedonske vlasti da pojačaju bezbednost Ambasade Srbije u Skoplju.

Ambasadorka Dušanka Divjak Tomić rekla je da ne može da komentariše o čemu se radi.

Makedonska televizija Telma sinoć je javila da su svi prozori na ambasadi zamračeni, da se ispred zgrade ne dešava ništa neobično i da nema pojačanog policijskog prisustva.

Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije saopštilo je da je dobilo notu od Ambasade Srbije u Skoplju kojom su obavešteni da je osoblje Ambasade pozvano na konsultacije u Beograd.

-Ministarstvo spoljnih poslova nije upoznato sa razlozima ove odluke i stoga uspostavlja komunikaciju sa Ministarstvom spoljnih poslova Srbije. U skladu sa relevantnim odredbama Bečke konvencije o diplomatskim odnosima institucije Republike Makedonije preuzimaju mere za zaštitu bezbednosti i integriteta Ambasade Srbije u Skoplju - navodi se u saopštenju.

#Beograd

#Skoplje

'