AKTUELNO

Saša Milovanović, direktor dnevnog lista Srpski telegraf, rekao je da Aleksandar Rodić, vlasnik Adrija medija grupe, u čijem vlasništvu se nalazi i dnevni list Kurir, najavom o pokretanju niza tužbi pokazuje svoj strah i bojazan od sprovođenja pravde, a podnošenjem tužbi po starom oprobanom receptu, kako je rekao, hoće da sebe predstavi kao žrtvu.

Foto: Pink.rs/Printscreen youtube

-Podneo je 150 tužbi, a podneo je i jednu tužbu, kako je nazvao tužba za organizovani kriminal, gde je svrstao predsednika, ministra unutrašnjih poslova, REM, Pink, Hepi, Srpski telegraf, Informer i Centrosinergiju, kako mi svi zajedno opstruiramo distribuciju Kurira. To je notorna laž i Srpski telegraf će preduzeti zakonske korake, a to je da prijavimo i Adrija mediju, i Rodića, i sve njihove zastupnike, za lažno prijavljivanje gde je zaprećena kazna od tri meseca do tri godine zatvora. A šta je kod Rodića zapravo zamena teza? To je prava organizovana kriminalna grupa čime se verovatno bavi država, ministarstvo, policija to je ta njegova hobotnica od 30 firmi od kojih su neke de facto fantomske firme sa kapitalom od 40 fiktivnih miliona evra. To je ta grupa gde su razni zastupnici, direktori ti firmi, na čijem čelu je Rodić, jeste zapravo organizovana kriminalna grupa kojom treba ova država da se bavi - rekao je Milovanović.

Milovanović poziva državne organe da i po toj prijavi Rodićevoj istraži sve, a da će se on na sudu pojaviti da dokaže šta je istina.

-On na ovaj način zamajava narod. kako zamajava? Kada vi podneste 150 prijava, kada lažete da vas neko opstrujiše u distribuciji, vi na taj način šaljete građanima poruku: 150 prijava, ko zna šta su im uradili. A sa druge strane šta vi radite? Pa, plašite državu, plašite institucije, plašite sud, plašite te medije koje pišu o proneverama Aleksandra Rodića. Kada pišete o jednoj takvoj javnoj ličnosti, njegovoj utaji poreza, o njegovoj otimačini para od razvojne banke... on pokušava da vas zastraši tim prijavama - navodi Milovanović.

Foto: Pink.rs/Printscreen youtube

Prema njegovim rečima, ključno pitanje za, kako je rekao, hrvatskog saradnika Alksandra Rodića, i za hrvatski Kurir, jeste "kada ćete vratiti porez otet od nas, od građana Srbije, od tri miliona evra".

-Kada ćete vratiti pet miliona evra otetitih od Razvojne banke - upitao je Milovanović.

Milovanović je napomenuo i to da je Rodić godinama u organizovanom kriminalu, jer sve, kako je rekao, organizovano otima sve što može, reketira, ucenjuje ljude, ucenjuje političare, ucenjuje državu.

#Aleksandar Rodić

#Saša Milovanović

'