AKTUELNO

Predsednik Republike Srpske ocenio je danas da su Srbi, nakon raspada bivše Jugoslavije, jedini prinuđeni da brane svoj identitet.

- Srbi, koji su bili dominantni u stvaranju bivše Jugoslavije, raspadom te države prošli su najgore, jer u svim zemljama gde su postali manjina imaju loš položaj - od Makedonije, preko Crne Gore i Slovenije, pa i u nazovi državi Kosovo - rekao je Dodik novinarima pred sastanak predsednika Aleksandra Vučića sa predstavnicima Srba iz regiona.

- Srpska nacionalna zajednica je svugde gde postoji šikanirana i dovedena u problem funkcionisanja i odbrane identiteta - istakaoje predsednik RS.

Rekao je da će na današnjem sastanku glavna tema biti kako zajedno sa vlastima Srbije može da bude prevaziđen loš položaj Srba u regionu.

- Ovakav format sastanka je veoma važan, jer okuplja predstavnike Srba iz čitavog regiona i na jednom mestu možemo da artikulišemo šta je zajednički interes, a to je da državni organi Srbije, kroz delovanje u regionu, ističu probleme srpske zajednice.

Dodik je rekao da su Srbi u Crnoj Gori suočeni sa gušenjem nacionalnog identiteta, i da su stvari "došle do nepodnošljivog nivoa“.

#Aleksandar Vučić

#Milorad Dodik

#Oluja

'