AKTUELNO

Radisav Rodić podneo je tužbu protiv sina zbog otimanja čak sedam preduzeća koje je ovaj potom uneo u „Adrija medija grupu“ prilikom njenog spajanja sa preduzećem „Kurir-info“.

Vlasnika Kurira Aleksandra Rodića tužio je rođeni otac Radisav, jer mu je ukrao sedam firmi cija je vrednost procenjena na 596 miliona dinara, saznaje Srpski telegraf.

Foto: Printscreen

Radisav Rodić podneo je tužbu protiv sina zbog otimanja čak sedam preduzeća koje je ovaj potom uneo u „Adrija medija grupu“ prilikom njenog spajanja sa preduzećem „Kurir-info“, piše Srpski telegraf.

Sporne firme sam Aleksandar Rodić procenio je na 596 miliona dinara, kada je taj kapital uneo u Adrija medija grupu, čiji je vlasnik postao 2014. godine. Tada je preko noći fiktivno ugasio Kurir i sledećeg dana počeo da ga izdaje kao Kurir najuticajnije dnevne novine na Balkanu, od broja 1.

Kako pokazuju dokumenta u čiji je posed došao Srpski telegraf, postupak se prvobitno vodio od 2005. do 2014. godine, kada je Radisav Rodić tužbu proširio i na „Adrija medija grupu“ kako bi sprečio da utapanjem jedne firme u drugu njegov sin zauvek prisvoji sporne firme.

Foto: Printscreen

Foto: Printscreen

Tužba je podneta Privrednom sudu, koji je odmah zabranio da AMG eventualno otuđi tih sedam žigova preduzeća, o čemu postoji zabeleška u Agenciji za privredne registre. Postupak je trenutno u fazi mirovanja jer sud čeka ishod drugog spora koji je u toku kako bi suđenje bilo nastavljeno.

U tužbi Radisav Rodić, osim žigova, potražuje i automobile: pasat, audi A7, alfa romeo mito, dva pežoa 206 i dva folksvagena polo.

#Aleksandar Rodić

#Krađa

#Tužba

#firma

'