AKTUELNO

Napadi niskotiražnog tabloida traju više od 50 dana.

Napadi niskobudžetnog tabloida Kurira na predsednika Srbije Aleksandra Vučića traje više od mesec i po dana.

Reketaš Aleksandar Rodić napada sa svih strana kako bi sebe predstavio kao žrtvu.

Pre samih napada na predsednika pretio je bivšim saradnicima Saši Milovanoviću i Milanu Lađeviću koji su sada deo dnevnog lista "Srpski telegraf".

Lađević je bio gost Jutarnjeg programa TV Pink, i pričao je o tim pretnjama, ali i o napadima na predsednika Srbije.

- Jedan od svedoka je Saša Mirković koji je prijavio meni i Saši Milovanoviću šta mu je Rodić rekao. On je istakao da je Rodić istakao da može da spremi 20.000 evra odmah da naše porodice nestanu. Rodić je samo saslušan, a šta će dalje biti videćemo - rekao je Lađević.

U dnevnom listu "Srpski telegraf" objavljeni su dokumenti sa saslušanja.

Foto: TV Pink

- Mi smo objavili zapisnik sa saslušanja Mirkovića. Kod nas je sve legitimno. Vidite kakav je to medijski ološ. On napada sve koji neće da rade po njegovim pravilima - dodao je on.

Kako je istakao, Rodić to radi kako bi oslabio Vučića.

- Oni pokušavaju da obore Vučića sa vlasti kako bi mogli da nastave ono što su pre radili. Oni od sebe prave žrtve. Imaju svoj cilj, da svoju nesposobnu politiku prebaci na Vučića, i da on ispadne žrtva jednog zlog Vučića, a situacija je totalno obrnuta. Rodić je navikao da ide da reketira. On nije nikakav borac za slobodu medija, on je borac za svoj džep - istakao je on i dodao:

- Ne bira saradnike. Njegov mentor je Hrvart Tolj, zatim sarađuje sa Zaevim, tu se sve vidi.

Lađević je siguran da je opozicija stala na Rodićevu stranu iz interesa da se predsedniku napravi velika šteta i oslabi njegova politička moć.

- Njima je važno da se Vučiću napravi velika šteta. Da je bilo ko u pitanju, a da nije predsednik, mislim da bi se zapalile društvene mreže, ali naš predsednik ne odgovara na napade, pa ispada da je vreća za udaranje. Sad Rodić zajedno sa opozicijom udara. Veliko licemerje vlada u društvu. Ako je neko utajivač poreza, oni se, udružujuću sa kriminalcima, mislim na opoziciju. Oni misle sve najgore o Rodiću, čak ih je i reketirao, ali im je sada potreban da bi napravili što veću štetu Vučiću.

- Ovo su fabrikovane afere i laži. To su pokušaji da se Vučić baci na kolena. Treba svi da stave prst na čelo i da se zamisle, šta bi se desilo da neko napadne Rodića.

- Čitaoci Kurira i vaši gledaoci moraju da znaju da saradnja Rodića i Hrvata nije naivna. Neka se ne iznenade ako ovaj tabloid krene da deli nalepnice Stepinca - zaključio je Lađević.

#Aleksandar Vučić

#Milan Lađević

#Milan Rodić

'