AKTUELNO

Ministar u Vladi Srbije i potpredsednik SPS Branko Ružić ocenio je danas da "beogradski izbori" neae biti laki, da ae glavni izazov biti borba za nezadovoljne glasače, ali veruje i da ae opozicija ponoviti grešku sa predsedničkih izbora i proai isto kao na tim izborima.

Od opozicije, koju definiše kao "raštrkanu, raspojasanu, politički neorganizovanu i ideološki dezorijentisanu" očekuje, kako je rekao, da se "sjati" u borbi protiv Vučića.

Ružić je konstatovao da će takva kakva je opozicija ponoviti istu grešku kao na predsedničkim izborima, kada su napadali Vučića, "ne odgovarajući na važna pitanja iz sfere državnih i nacionalnih pitanja" i kada su "dobili šta su dobili".

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ita enim vivunt quidam, ut eorum vita refellatur oratio. Quid ait Aristoteles reliquique Platonis alumni? Duo Reges: constructio interrete. Hanc quoque iucunditatem, si vis, transfer in animum; Igitur ne dolorem quidem. Itaque sensibus rationem adiunxit et ratione effecta sensus non reliquit. Post enim Chrysippum eum non sane est disputatum.

Potpredsednik SPS je za Tanjug rekao da je ta stranka već održala nekoliko važnih sastanaka na nivou gradske organizacije, kako bi se rešila tehnička i operativna pitanja.

Za zvaničnu kampanju je jo? rano, ali ističe da su funkcioneri SPS na nivou Beograda svojim aktivnostima svaki dan u njoj, "što im je obaveza, kao i što je obaveza opozicije da ih kritikuje".

Na pitanje da li je kritika opozicije konstruktivna, Ružić je odgovorio da to ne primećuje:

"Ima banalizovanih kritika koje proističu, ponekad, iz animalnih poriva. Ima raznih primesa fašizma kod nekih političara, postoji visok stepen deficita kućnog vaspitanja, manjka argumenata, u skladu sa onom narodnom 'manjak znanja, višak samopouzdanja'. Neka nastave tako, to nama olakšava posao", zaključio je Ružić.

Kada je reč o modelu nastupa na izborima, da li u koaliciji ili van nje, Ružić je podvukao da će SNS i SPS imati stratešku saradnju, a da će, na osnovu toga koji model donosi više glasova, biti odlučeno i kako će nastupiti.

"Najveći izazov za SNS i SPS je upravo jasna poruka sa predsedničkih izbora, a to je fenomen Preletačević. Naša obaveza je animiramo te ljude, koji nisu želeli da obesmisle politiku glasanjem za Preletačevića, nego da pokažu određenu dozu nezadovoljstva.

Ovi ostali su već politički pluskvamperfekat", rekao je Ružić.

#Branko Ružić

#Opozicija

'