AKTUELNO

Ministar za državnu upravu i samoupravu i funkciner SPS Branko Ružić danas je kao nasilne i sramne ocenio postupke demonstranata, navodeći da to nije igra i performans kako mnogi komentarišu.

- Zahtevi da se uleće u vesti nije performans. Ne smemo shvatati olako to što se desilo i to upravo na 15.godišnjicu pogroma na Kosovu kao i 20 godina od NATO bombardovanja", rekao je Ružić i dodao da su protesti potpuno legalni i da niko ne brani da se izađe na ulice, ali da do nasilja ne sme doći.

On je podsetio da je to u početku bio protest nezadovoljnih građana, a potom se pretvorio u protest opozicije koja je preuzela vođstvo i iskoristila ljude za svoje političke svrhe.

- Odjednom čujete kako sve to dogovaraju šta će da rade, znači dogovorili su se da upadnu na javni servis, da gurnu tu decu i da uđu. Treba da imaju neki plan i politički program - prokomentarisao je Ružić ponašanje dela opozicije.

Podsetio je da su oni pobegli iz parlamenta i svih političkih utakmica na lokalu jer, kaže, nemaju podršku.

- Povukli su se iz parlamenta. Zašto? Imate mogućnost da iznesete svoj stav u parlamentnu koji se prenosi. Samo oni hoće da naprave simulaciju 5. oktobra. Prvo mnoge su stvari drugačije, drugo gde je taj narod? Oni su hteli da iskoriste njih u banalne stvari. Deca su sama rekla da taj dečko iz gimnazije nije došao tu zbog vlasti ili opozicije. To je taj bunt. Sad opozicija želi da ga postavi kao simbol. Ovo liči na cirkus - rekao je Ružić.

Kada je reč o investicijama koje bi slanjem ovakve slike o protestima u svet mogle biti ugrožene, ministar navodi da, kada vidite da su protesti radikalizovani, investitori će razmisliti da li će uložiti.

- Šta im je politika osim što žele da svrgnu Aleksandra Vučića i to nasilno. To građani prepoznaju, važno je da se sačuva ustavni poredak. Kada manjina pokušava da nađača većinu, kako se to zove - zaključio je Ružić.

#Branko Ružić

'