AKTUELNO

On je ocenio da u vladajućoj koalicji ipak ne postoji neko ko bi da stane na "crtu" Aleksandru Vučiću.

Predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Ana Brnabić bude premijer je hrabar potez, rekao je novinar Jakša Šćekić za Pink.

On je gostujući u jutarnjem programu televizije Pink ocenio da u ovom trenutku ne postoji niko u vladajućoj koalicji, ko je spreman da stane na crtu predsedniku Aleksandru Vučiću.

- Mene zanimaju samo rezultati - rekao je Šćekić i dodao da je imenovanje Brnabić za mandatara prevashodno vrlo hrabar potez i da je očekivao da će izazvati neka dvoumljenja.

Prema mišljenju Šćekića, ne radi se samo o imenovanju Ane Brnabić za premijera, već ima i nečeh drugog.

Foto: Printscreen

-Mislim da im se ne dopada nekoliko stvari, smeta im prvo što premijer nije iz SNS-a, a drugo pominju se i neka dva nova ministarstva i jača uloga SPS unutar vlade Srbije, i mislim da je to mnogo veći problem - ocenio je on.

Šćekić kaže i da u ovom trenutku ne vidi nikoga ko može da stane na crtu Aleksandru Vučiću i da se javno pobuni, možda će biti nezadovoljnih, jer Vučić čvrsto drži stranku.

On je ocenio da će Dragan Marković Palma zažaliti što nije izbrojao do 10, pre nego što je reagovao na predlog vučić da Brnabić bude premijer.

- On može da napusti koaliciju, to nije problem, jer postoji većina u parlamentu. Država je najveći investitor i jednog dana može da zaobiđe Jagodinu, mogu strani investitori da zaobiđu Jagodinu, a onda je Dragan Marković u problemu, jer će na njegovoj teritoriji da raste nezaposlenost, da ima sve više siromašnih ljudi, onda je on u problemu – ocenio je Šćekić i dodao „ Jer država kad hoće da bude jaka, onda ne postoji niko jači od nje“.

govoreći o otvaranju poglavlja sa EU, Šćekić je rekao da su ona veoma bitna kako bi se uredila Srbija.

Poglavlja su bitnija za nas, da sredimo Srbiju da bude civilizovana i normalna zemlja.

Prema njegovom mišljenju najvažnije poglavlje će biti ono koije se tiče vladavine prava i borbe pritv korupcije.

- Čak mislim i da će poglavlje 35 o Kosovu malo biti gurnuto u stranu, zbog ove oblasti – ocenio je Šćekić.

#Jakša Šćekić

#Jutarnji program

#Televizija Pink

'