AKTUELNO

On je ocenio da ne postoji politika oko koje bi se ujedinila opozicija.

Glavni urednik portala "Novi standard" Željko Cvijanović istakao je da od kada je Sputnjik objavio vest da će se predsednik Srbije Tomislav Nikolić kandidovati za svoj drugi mandat da nije imao utisak da će objavaiti kandidaturu.

-On kao da je tražio neki dogovor, neki dil i ne vidim zašto se ne bi za njega našlo neko mesto u budućoj administraciji - rekao je Cvijanović u emisiji "Svitanje" na TV Pink, dodaju ći da će neki dogovor "da legne".

Na pitanje da li bi kandidatura Nikolića ujedinila opoziciju, Cvijanović odgovara odrično, jer, kako je ocenio ne postoji politika oko koje bi se ujedinili.

Foto: Pink.rs

-Ujedinjenja opozicija ne postoji, jer ne postoji politika oko koje bi se ujedinili - naglasio je on.

-Svaki put kada se opozicija ujedinila, pa i 1990-tih, tu je bila neka vrsta podrške zapada, a sada ne postoji procena da bi opozicija mogla da uruši Aleksandra Vučića - ocenio je Cvijanović.

Urednik "Novog standarda" je istakao da obojica opozicionih kandidata (Jeremić i Janković) se vezuju za vreme koje nije bilo dobro.

-U Srbiji je takođe, bolje za sve da se Nikolić ne kandiduje, kao i za njega samog - rekao je on.

Foto: Pink.rs

Govoreći o odluci da BiH podnese zahtev za reviziju presude protiv Srbije, Cvijanović ocenjuje da je Izetbegović spreman da žrtvuje mir u Bosni, kao i da je Srbija sve ugroženija.

Č.N.

#Aleksandar Vučić

#Tomislav Nikolić

#Željko Cvijanović

'