AKTUELNO

Predsednik Aleksandar Vučić naglasio je da će ime mandatara biti poznato tokom ove nedelje i svakako u ustavnom roku.

Predsednik Vučić je naglasio da će to biti dobar premijer, kao i da će i ministri biti dobri. On je odgovarajući na pitanja novinara da li je to isključio ženu kao premijera, rekao da o tome ne razmišlja i ne govori u rodnim kategorijama, već kao o instituciji.

Foto: TV Pink

Kako je naglasio, njegovo je da obavi taj posao, a velika je prilika da izaberu vladu koja će nastaviti sa reformama, mada se u tu priču stalno, primetio je, ubacuju tajkuni i političari koji su opljačakli i zadužili zemlju.

-Ja sam, međutim ponosan na rad , ozbiljnost i poštenje, na to sto nisam oteo ni dinara od Srbije...- rekao je Vučić.

Na drugoj strani, dodaje, vidi da se svi plaše da se sukobe s onima koji su opljačkali zemlju, najgorim lopovima....

Vučić o radovima na nasipu na reci Bjelici

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Lučane gde je obišao radove na nasipu na reci Bjelici.

Prema njegovim rečima samo "ukroćivanje" reke Bjelice, lučanske reke i potoka Spilo koštaće 325 miliona dinara, odnosno 2,8 miliona evra.

On je naglasio da je to veliki novac, ali da je uložen kako bi Lučanci mogli mirno da žive, da bi se osigurala bezbednost i fabrika "Milan Blagojević", i ostalih na toj teritoriji, kao i svih kuća u selu Dljinu.

On je rekao da je u fabriku namenske industrije "Milan Blagojević" u koju je uloženo više od 4 miliona evra za reinvestiranje.

Foto: TV Pink

Vučić je rekao da je veoma važno bilo da se sačuva fabrika "Milan Blagojević" koja je jedna od četiri najvažnije fabrike namenske industrije u Srbiji.

-Treba uraditi još pet bujičnih brana za koje će novac dati Kanađani i onda smo najveći deo problema uspeli da rešimo. ostala je još da se uradi fiskulturna sala i onda se nadam da će Lučani biti interesantniji za investicije. Pokazali smo šta da umemo da uradimo i to je velika stvar za Lučane i za moravički kraj - naglasio je predsednik Vučić.

-Za Vidovdan dolazim da otvorimo fabriku u Uzićima - radiće 150 ljudi u najlepšoj mogućoj fabrici - istakao je Vučić, dodavši da ima dobre vesti i za Kraljevo, jer jr u tom gradu koji je bio nekad industrijski razvijen, a uništen posle pljačkaških privatizacija početi uskoro da radi deo kapaciteta Slobode iz Čačka gde će se proizvoditi municija većeg kalibra.

#Aleksandar Vučić

#mandatar

'