AKTUELNO

Kako je istakla, poštovanje izborne volje građana osnovni je postulat demokratije.

Kontramiting koji deo opozicije sutra organizuje u Beogradu pred svečanu sednicu u Parlamentu Srbije, u suprotnosti je sa vladavinom prava i demokratijom za koju se opozicija samo deklarativno zalaže u cilju ostvarivanja svojih interesa, saopštila je samostalna poslanica Dubravka Filipovski.

- Protesti koje Saša Janković organizuje sa delom opozicije izraz su nemoći i očajničkog pokušaja da se skrene pažnja na sebe posle izbornog debakla i neuspešnih protesta - ističe se u saopštenju.

Foto: Tanjug

Kako se napominje, poštovanje izborne volje građana je osnovni postulat demokratije, a polaganje zakletve izabranog predsednika najsvečaniji trenutak u svakoj zemlji koji za organizatore protesta ništa ne znači i ne predstavlja tekovinu demokratije i poštovanje zakona.

- U momentu kada se Srbija ekonomski stabilizuje, kada se očekuje otvaranje još nekoliko poglavlja sa EU, kada je Srbija šesta zemlja po broju novootvorenih radnih mesta iz direktnih stranih investicija, kada smo popravili položaj po indeksu percepcije korupcije sa 78 na 72 mesto od 176 zemalja u svetu, za deo opozicije je najvažnije poslati lažnu poruku političke nestabilnosti i podela u Srbiji - poručila je Dubravka Filipovski.

#Miting

#Saša Janković

#dubravka Filipovski

'