AKTUELNO

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije i predsednik PUPS-a Milan Krkobabić je istakao da su na ponovljenim izborima za predsednika Srbije samo potvrđen impresivan rezultat Aleksandra Vučića.

Rezultat je toliko ubedljiv da je svaki komentar suvišan, hajde da poštujemo rezultat -ili ga imaš ili nemaš, rekao je Krkobabić i dodao da je reč o istinskom radu i stvarnim rezultatima, te da su zahtevi onih koji protestuju sasvim oubičajeni.

Osvrnuvši se na spekulacije u opoziciji o vanrednim parlamentarnim izborima na jesen, Krkobabić je rekao da oni koji rade nemaju vremena da pričaju i da se onima koji pričaju očigledno ne radi. Krkobabić je govorio i o povratku zadrugarstva u Srbiju, u svetlu najavljene pomoći zadrugarima.

- Cilj je da ponovo zadrugarstvo u Srbiju uđe na velika vrata, od zemljoradničkog, preko proizvodnog do omladinskog i studentskog zadrugarstva. Zadrugarstvo je jedan od temelja Srbije, nema srpskog sela bez zadruge - poručio je Krkobabić.

Kako je rekao, ako selo ima zadrugu, ima sve: može da ima i kulturno- umetničko i sportsko društvo, može da zadrži mlade. - Zadruga znači život za selo. To je vremenski potvrđeno - naveo je on, ukazavši da u svetu postoje tri legitimna oblika svojine - zadružna, državna i privatna.

- U Srbiji je neko hteo da privatizuje i zadružnu svojinu. U toku su brojni sudski postupci. Ono što je objektivno moguće vratiti, treba vratiti zadrugarima - istakao je Krkobabić.

Država je najavila 50.000 evra pomoći po zadruzi, a konkus će biti otvoren od maja do oktobra. - Zadruga nije vezana za socijalizam, oblik zadrugarstva je prisutan u svuda u svetu, 800 miliona je uključeno u zadruge. Mali proizvođači nemaju šanse ako se ne udruže - naglasio je Krkobabić i poručio da bez zadrugarstva možemo da zaboravimo na srpsko selo.

#Aleksandar Vučić

#Milan Krkobabić

#Rezultati

'