AKTUELNO

Zamenik sekretara Generalnog Sovjeta "Jedinstvene Rusije" Sergej Železnjak naglasio da je Vučićeva pobeda dobra vest i za Srbiju i za Rusiju.

Zamenik sekretara Generalnog Sovjeta "Jedinstvene Rusije" Sergej Železnjak poslao je danas čestitku novom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, u kojem ističe oduševljenje njegovom ubedljivom pobedom.

Železnjak je u čestitki naglasio da je Vučićeva pobeda dobra vest i za Srbiju i za Rusiju, zbog viševekovne bratske saradnje dve države i dva naroda, ali i za ceo Balkan i Evropu, jer je srpski lider garant mira i stabilnosti u regionu.

- Dragi naš druže Aleksandre! Sa velikim zadovoljstvom želim da Vam čestitam na zasluženoj pobedi na predsedničkim izborima i da pošaljem bratski pozdrav vama, celom vašem izbornom štabu, istomišljenicima u koaliciji i srpskim biračima, od miliona mojih saradnika iz partije "Jedinstvena Rusija" - napisao je Sergej Železnjak.

Ubedljivi rezultati u prvom krugu izbora govore o vašoj širokoj podršci u narodu, o poverenju u vas u vladajućoj koaliciji i o nacionalnom jedinstvu po ključnim državnim pitanjima. Vaša pobeda predstavlja važan korak ka jačanju mira, stabilnosti i međunacionalnog razumevanja u Srbiji i na Balkanu.

Ova pobeda otvara nove mogućnosti za dalju snažnu realizaciju jedinstvenog potencijala viševekovne saradnje i prijateljstva između Rusije i Srbije. Danas bratska Srbija jača svoju lidersku poziciju na Balkanu, pouzdano štiti svoje nacionalne interese i sigurnost, obezbeđuje mir i stabilnost u regionu.

Sledeći miroljubivu politiku vojne neutralnosti i viševekovne međunarodne saradnje, današnja Srbija unosi važnu ravnotežu u formiranje nove evropske realnosti, u kojoj neće biti mesta za blokovska mišljenja i za spolja nametnuta rešenja. Zbog toga vaša pobeda istovremeno mnogo znači i Srbiji i celoj Evropi.

Od sveg srca želim vam uspešan rad, mnogo snage, dobrog zdravlja i upečatljivih uspeha na mestu predsednika Republike Srbije, za dobrobit srpskog naroda, za ojačanje bratskog plodotvornog saveza sa Rusijom, kao i zasluženog uvažavanja srpskih nacionalnih interesa od strane drugih zemalja Balkana, Evrope i sveta.

На многая и благая лета!

#Aleksandar Vučić

#Predsednički izbori

#Sergej Železnjak

#čestitka

'