AKTUELNO

Kako smatra urednik Informera, isplanirani su nemiri i nasilje na ulicama, koje će biti organizovano pod izgovorom pokradenih i nefer izbora, tako da će ceo haos započeti stvaranjem atmosfere da je došlo do izborne krađe.

Glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Informer Dragan J. Vučićević izjavio je da je prema istraživanju uglednih agencija, Aleksandar Vučić pobeđuje već u prvom krugu predsedničkih izbora.

Greške su moguće do dva odsto, a u svakom slučaju razlika je velika da bi je ostali dostigli.

Foto: TV Pink

U nedelju će biti organizovana repriza 5. oktobra

Lideri opozicije će, kako smatra, pokušati da izazovu haosu u nedelju.

- Postoji dogovor Janković-Obradović-Jeremić koalicije, koji će podnositi primedbe, isceniraće napad na Jeremića tog dana i napraviće atmosferu neregularnosti izbora. U 21 čas će se oni svi naći na Terazijama 3 gde će na konferenciji za štapu proglasiti veliku izbornu krađu, koliko god da Vučić osvoji glasova - istakao je Vučićević, dodajući da je cilj izazvati bes kod građana, koji treba da ponove 5. oktobar.

Angažovano je, kako je istakao Vučićević, oko 300 huligana, koji će ispred RIK-a organizovati prvi sukob.

- Oni će gađati centralu Izborne komisije, a osnovna ideja je makedonski scenario u Srbiji. Pozivam svakoga da izađe i da svoj glas Aleksandru Vučiću, mada je najvažnije da izbori proteknu u demokratskoj atmosferi - istakao je Vučićević.

Dokaz je ispred redakcije Informera, gde se svakodnevno okupljaju pristalice Vuka Jeremića koje demonstriraju nasilje, smatra Vučićević. Oni gađaju redakciju, psuju, šutiraju vrata.

- Prošlog utorka su doveli osuđivanog ubicu, koji je iz Jedinice za specijalne operacije, koja stoji iza ubistva Zorana Đinđića. On je tu doveden da nam preti. Sve što ne odgovara žutoj ološi pokušava da se zataška - rekao je Vučićević.

Kandidati Saše Jankovića prete da će da tuku ljude, vređaju, demonstriraju nasilje, šire strah, smatra urednik Informera.

- Svi oni bi najviše voleli da u nedelju isprovociraju 5. oktobar, dan kada je spaljena Savezna skupština. Tako su oni vodili demokratiju 2000. godine - smatra on.

Informacije je dobio od, kako je rekao, osobe koja je odbila da učestvuje u nasilju i rušenju poretka. Kako kaže, oni možda odustanu, ali u to sumnja, jer su uporni u svojoj odluci.

U igri su, kako kaže, veliki interesi, jer će se mnogima karijere završiti u nedelju.

- Zato je vrlo važno da svi glasaju po svojoj savesti, a jedino rešenje za stabilnu Srbiju jeste Aleksandar Vučić - rekao je Vučićević.

Prljava kampanja, puna laži, prevara i nasilja

Kampanja je protekla prljavo, smatra. Kako kaže, zavrtali su mu ruke ispred Jeremićevog štaba, a to su radili, kako kaže, za novac.

- Zamislite da neko od Vučićevih ljudi poludi pa izbaci nekoga sa konferencije? To bi se čulo do Brisela. Ovde svi ćute. Kao što ćute za 7,5 miliona dolara na računu Vuka Jeremića. Odakle Saši Jankoviću milioni evra za finansiranje kampanje? U intervjuu je Jeremić izjavio da je finansijski čist, jer su mu nadležni UN proveravali račune. To se ne radi, tako da Vuk Jeremić laže i da krije milione - rekao je on.

#Balkan

#Dragan J. Vučićević

#Informer

'