AKTUELNO

Prema informacijama sa kojima raspolaže redakcija Informera, na protest ispred te redakcije Živorad Anđelković - Žika Pauk, šef kampanje Vuka Jeremića, došao je u pratnji Slobodana Stojkovića Rokija, bivšeg člana JSO-a, navodno, osuđenog za ubistvo policajca Sretena Parmakovića.

Naime, bivši pripadnik JSO-a Slobodan Stojković Roki u ličnom je obezbeđenju predsedničkog kandidata Vuka Jeremića, koji je uslikan u više navrata kako čuva Jeremiće tokom kampanja.

Foto: Informer

Jeremićevi ljudi juče su ispred redakcije Informera pokušali da sakriju prisustvo Slobodana Stojkovića Rokija, ali im to nije pošlo za rukom pošto je “uhvaćen” na snimku koji je dao Informer. Na sajtu predsedničkog kandidata Vuka Jeremića može da se vidi fotografija Slobodana Stojkovića Rokija koji čuva Jeremiće tokom promocija.

Inače, iako je Jeremić kritikovao neke izjave da su, navodno, usmerene protiv njegove porodice i pošto je njegova supruga održala konferenciju za štampu, danas se na agencijama pojavila izjava Jeremića u kojoj on vređa najuže članove porodice Aleksandra Vučića.

Foto: Informer

Vuk je kazao, kako prenose agencije, da je zastrašujuća situacija u kojoj se guši ne samo sloboda življenja i izražavanja, već i sloboda ekonomskog delovanja, kao i to da država nikada nije bila u čvršćem zagrljaju sa organizovanim kriminalom.

-Anrej Vučić je, naravno, najmoćniji od njih, ali postoje i drugi ljudi. Jedan od njih je Nikola Petrović, isto tako blizak saradnik i kum premijera - rekao je Jeremić, a prenose agencije.

Pokret socijalista najoštrije je danas osudio, kako navodi, brutalne napade na novinare Informera, Pinka, Studija B i glavnog urednika dnevnog lista Informer, Dragana Vučićevića.

PS, kako je navedeno u stranačkom saopštenju, od udruženja novinara i državnih organa traži da hitno zaštite pravo Informera na slobodno i bezbedno izveštavanje.

-Da li ćutanje UNS-a i NUNS-a, znači da postoje i novinari i mediji prvog i drugog reda, baš kao što smo videli da postoje porodice predsedničkih kandidata prvog i drugog reda - pitaju iz PS-a.

Takođe, PS pita da li će iko smoći hrabrosti da osudi maltretiranje i napade na Dragana Vučićevića i novinare Informera od članova izbornog štaba dosovskog kandidata.

Kada su na mitingu DOS-a nakon parlamentarnih izbora tukli novinarku Pinka, niko nije reagovao, navodi se u saopštenju i dodaje:

-Svi su ćutali i kada je (Saša) Radulović sprečavao novinare Pinka, Informera i Studija B da rade svoj posao i kada ih je vređao i pretio silom, pa se nadamo da će bar sada neko progovoriti. Politička udruženja novinara očigledno neće.

NOVOSTI OSUDILE NAPAD NA INFORMER: MEDIJE NE SME DA UREĐUJE ULICA!

#Aleksandar Vučić

#Informer

#Vuk Jeremić

'