AKTUELNO

Premijer rekao da mu u Srbiji sve miriše na rad, a ne na izbore.

Premijer Aleksandar Vučić rekao je za TV Pink da Srbija ne nabavlja i ne radi ništa zbog Hrvatske, ali da mora da se vodi računa o zaštiti zemlje.

On je rekao da nije reč o tome da se osećamo ugroženo, već o tome da se razvojem namenske industrije razvija naša ekonomija u celini.

-Sada u Krušiku proizvodimo municiju kalibra 155 milimetara, što nismo ranije proizvodili, a možemo da prodamo koliko hoćete - rekao je premijer.

Vučić je istakao da nije problem što su Hrvati kupili od Nemaca "pancir haubice", jer će Srbija imati "nore", koje su bolje od tih pancir haubica.

On je primetio da mu nije jasno šta će Hrvatska da radi sa balističkim raketama i lansirnim rampama i dodao da za to nemamo odgovor.

-Molimo sve u našem okruženju da to ne rade, ali, ako rade, moraćemo da zastitimo našu zemlju - rekao je premijer i dodao da je to svima rekao najdirektnije, i da je Amerikance zamolio da Hrvatskoj ne isporučuju to oružje.

Na opasku da se tako ne razgovara sa Amerikancima, on je uzvratio - Ja baš tako pričam, ne pričaju oni kojiima karijera zavisi od nekog sa strane - i dodao da je njegov posao da vodi računa o Srbiji i njenoj bezbednosti.

Premijer je rekao da Hrvati još nisu dobili to oružje, i da su mu predstavnici SAD rekli da su razumeli njegovu poruku.

Vučić je istakao da je njegov posao, da Srbija bude bezbedna i zaštićena zemlja.

-Srbija želi mir, nikoga neće i ne zeli da ugrožava, ali građani će biti zaštićeni - rekao je on.

-Nećemo više praćkama da idemo na lovačke avione, kao što smo ranije išli - rekao je predsednik vlade, dodajući da očekuje ozbiljan bum u namenskoj industriji.

Premijer je pokazao skicu kako će izgledati fabrika namenske u Uzićima u požeškoj opštini, dve linije za proizvodnju municije, i koja će koštati između 20-27 miliona dolara, a ukupno će koštati 45 miliona evra zajedno sa građevinskim radovima.

Vučić je rekao da očekuje da će fabrika biti završena do 1. maja.

Autor: Č.N.

'