AKTUELNO

Premijer je najavio momentalnu ostavku u slučaju da SNS izgubi predsedničke izbore.

Premijer Aleksandar Vučić najavio je da će podneti ostavku ukoliko kandidat Srpske napredne stranke izgubi na predsedničkim izborima naredne godine.

- Ako se dogodi da na izborima pobedi kandidat koga ne podržava SNS, nastaće stanje konfuzne kohabitacije u kome neću da učestvujem! Nikada neću pristati na mrcvarenje zemlje i vlast po svaku cenu. Ne pada mi na pamet da čuvam vlast posle izgubljenih izbora. Neću da budem u takozvanoj kohabitaciji sa predsednikom koji bi samo sedeo i sa strane napadao Vladu Srbije - rekao je premijer za 'Globus'.

Vučić je, prenosi Informer, najbližim saradnicima i prijateljima u više navrata rekao da mu ne pada na pamet da vlada u uslovima političke nategnutosti i svakodnevnih političkih i medijskih sukoba sa predsednikom države.

-Neću da mrcvarim Srbiju! Od mene nećete gledati film o kohabitaciji - rekao je Vučić na sastanku čelnika SNS krajem prošle nedelje i na naglasio da je to njegova konačna i neopoziva odluka. U slučaju gubitka predsedničkih izbora, kako je naveo, niko i nipošto neće moći da ga odgovori od momentalne ostavke.

Da je spreman da ode predsednik Vlade Srbije je juče potvrdio za hrvatski nedeljnik "Globus". Na pitanje novinara da li razmišlja da se i sam kandiduje na predsedničkim izborima, Vučić je odgovorio da o tome još nije odlučio, a na konstataciju da u opozicionim krugovima svi kažu da će on sigurno biti kandidat SNS, Vučić je rekao da oni znaju nešto što ni on sam još ne zna.

S. M.

#Aleksandar Vučić

#Ostavka

#Predsednički izbori

'