AKTUELNO

Poslanica Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) u Skupštini Vojvodine Vesna Prćić pozvala je u Subotici članove te stranke i sve Hrvate u Srbiji da glasaju za Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima.

Prćić koja se nalazi i na mestu direktorke Javnog preduzeća Pogrebno u Subotici rekla je za portal Subotica info da je u pitanju njen lični stav. Ona je ocenila da je u interesu Hrvata u Vojvodini i Srbiji da na predsedničkim izborima glasaju za kandidata koji podržava i sprovodi politiku razvoja, prosperiteta, a iznad svega poštovanja ljudskih i manjinskih prava, evropskih standarda i vrednosti.

"Smatram da bi jedino izbor Aleksandra Vučića za predsednika Srbije bila garancija Hrvatima u ostvarivanju svih prava kao najmladje manjinske zajednice u Srbiji. Naročito iz razloga razjedinjenosti i međusobnog neslaganja političkih stranaka čiji su programi ranije bili prihvatljiviji, a koje unazad nekoliko godina deluju iz opozicije", kazala je Prćić. Prema njenim rečima, iako su izbori raspisani, DSHV nema zvaničan stav o podršci bilo kom kandidatu. "Reč je o mom ličnom stavu, kao poslanice u Skupštini Vojvodine i predsednice Podružnice Subotica, s obzirom da DSHV nema zvaničan stav i odluku o podršci bilo kom kandidatu", rekla je Prćić.

#Glasanje

#Predsednički izbori

'