AKTUELNO

Ministar je rekao da je za njega lično lider SNS-a favorit.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je ovo ministarstvo u poslednjih 14 meseci ostvarilo dobre rezultete, ali je naglasio da to nije dovoljno.

- U nešto više od godinu dana mi smo dosta uradili na suzbijanju kriminalnala, zaplenili smo više od 4 tona droge. To je ubedljivo najbolji rezultat koji je do sada ostvaren – rekao je on na konferenciji za novinare dodajući da su pripadnici MUP-a u poslednjih osam ili deset godina ostvarili dvostruko veći uspeh.

Ministar je istakao da je do sada uhapšeno 47 vođa kriminalnih grupa i zaplenjeno je 54 narko-laboratorija.

- Ovaj rezultat je najbolji u prethodnoj deceniji. Ukupni krimal do 2016. godine smanjen je za 5 odsto, što zančl da je smanjeno za više o d 5.000 krivičnih dela – istakao je on i dodao da ovde nije kraj.

On je naveo da je smanjen je i broj ukradenih vozila za više od 12 odsto.

“Aleksandar Vučić ima moju potpunu podršku”

Ministar Stefanović je takođe prokomentarisao mogućeg i potencijalnog kandidata za predsedničke izbore. - Ovo je moj lični stav, a to je da Aleksadnar Vučić ima moju potpunu podršku. Milsim da Vučić i Nikočić treba da porazgovaraju i da naprave pravi izbor. Kada se radi o sudbini čitave vlade, važno je da napravimo kandidata koji će da napravi dobar rezultat, i da nastavi dosadašnji kontinuitet – rekao je on i dodao da je njegovo mišljenje da jedino premijer može da nastavi sa reformama u Srbiji i da pobedi u prvom krugu predsedničkih izbora.

- Pre samo nekoliko godina se kralo i do 20 automobila dnevno u Srbiji. Danas se krade više od tri puta manje - naveo je on.

Rasvetljeno je oko 92 odsto iznuda, što ranije nikada nije bio slučaj, rekao je ministar. Prema njegovim recicma, u poslednje tri godine imali smo stalnu tendenciju pada ubistava i teških ubistava.

On je naglasio da je broj razboljništava takođe smanjen za 22 odsto, što govori u prilog imovinskoj sigurnosti građana i njihovoj bezbednosti. Rasvetljeno je 92 odsto iznuda, što ranije nikada nije bio slučaj.

- U periodu od 2004. do 2012. imali smo prosečno izmađu 140 - 150 ubistva godišnje, a u poslednje tri godine taj broj je oko 100 godišnje. Intenzivno radimo na tome da smanjimo i taj broj, iako se u to sada uračuannva i broj ubistva iz porodičnog nasilja - naglasio je ministar.

J. Stanković

#MUP Republike Srbije

#Ministri

#Nebojša Stefanović

'