AKTUELNO

Lider SDPS-a ocenio je da su ovi izbori neuspeh svih stranaka, ali najviše opozicje.

Ministar za trgovinu, turizam i telekomunikacije i lider SDPS-a Rasim Ljajić gostujući u Jutarnjem programu Pink televizije kaže da želi da kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić pobedi u prvom krugu. Međutim, Ljajić napominje da će to biti teško, budući da ima još deset kandidata koji se kandiduju protiv Vučića.

- Želimo da pobedi u prvom krugu, ali biće jako teško. Nije lako osvojiti 50 odsto glasova u odnosu na svih deset kandidata. Sada postoje različite opcije – smatra Ljajić dodajući da je ovo prvi put da svaka društvena grupa može da nađe neku političku opciju.

- Sada imate i levicu i desnicu, i građanske i nacionalne, i evropske i proruske - primetio je Ljajić.

On je ocenio da je kampanja, koja je u toku, ipak najveći neuspeh opozicije.

- Šalu na stranu, ovo je nespeh svih stranaka, ali mnogo više opozicije- smatra Ljajić.

Govoreći o kampanji Aleksandra Vučića, on ističe da je ideja da se govori o živnotnim temama, ocenjujući to kao sazrevanje političke scene.

- Ideja je da govorimo o onome šta je predsednik vlade uradio. Mislim da je to sazrevanje političke scene. Ovde se govori o ekonomiji, standardu građana, otvaranju radnih mesta, a ne apstraktne političke floksule - rekao je Ljajić.

Kaže da se u kampanji predstavlja ono što je vlada uradlia.

- Ja sam tolike godine tu, od kako je veka i sveta, ne samo kod nas, nego svuda, onaj ko je na vlasti predstavlja ono što je uradio – kaže on.

Ljajić dodaje da ljudi treba da mere upravo to, šta je neko uradio za njih i šta neko može da uradi u narednom period.

- Centralna poruka je da se moramo baviti životima ljudi, standardom, kako da se zaposle, kako da završimo koridore i da uspostavimo političku stabilnosti koja je važna - dodao je lider SDPS-a.

Na pitanje da li zna nešto o najavi da će aktuelni predsednik Tomislav Nikolić ići u penziju, Ljajić je kratko odgovorio.

- Znam koliko i vi. Ništa - rekao je Ljajić.

#Aleksandar Vučić

#Jutarnji program

#Rasim Ljajić

'