AKTUELNO

Svako ko je, bez obzira na političko opredeljenje, pohvalio jučerašnji novoizgrađeni auto-put na koji je Srbija čekala decenijama, dočekan je na nož i uz salvu uvreda, kažu sagovornici „Novog jutra“ ističući da je politika mržnje očigledno politika koju propagira deo opozicije. Umesto da se svi zajendo radujemo uspehu koji je važan za sve nas, i dalje postoje oni koji će glasno i žestoko kritikovati sve dobro što se uradi za našu zemlju, kažu sagovornici.

Kada se, nakon jučerašnjeg otvaranja “Miloša Velikog” izgradi i deonica od Surčina do Obrenovca, do 2021. put do Požege, sve ovo značiće ostvarenje sna, ocenjuje glavni i odgovorni urednik dnevnog lista "Alo" Duško Vukajlović.

- Dugo se auto-putevi u Srbiji nisu gradili, a sada su počeli i tek će da se grade. Čuli smo najavu predsednika Srbije da će biti izdvojeno gotovo milijardu evra u pet hiljada kilometara puteva – kaže Vukajlović za Pink. Dodaje da su putevi kroz Srbiju, u odnosu na evropske, bili sramota, a oni su uticali in a smanjen priliv investicija.

Sada će se, kako ocenjuje, mnogo više raditi i graditi u mestima kroz koje prolaze novoizgrađeni auto-putevi.

Foto: TV Pink Printscreen

Saša Milovanović, direktor "Srpskog telegrafa" auto-put “Miloš Veliki” naziva ponosom Srbije. Podseća da se na njega čekalo više decenija i da će sa njegovim otvaranjem biti promenjena krvna slika ovog dela zemlje, a pre svega kada je reč o novim investicijama. Još jedan važan aspect je, kaže, bezbednost i podseća na Ibarsku magistralu na kojoj su mnogi izgubili živote, pre svega zbog njene opterećenosti.

- Nakon otvaranja auto-puta “Miloš Veliki” možemo očekivati rasterećeniju Ibarsku magistralu, a samim tim i manje nezgoda i nesreća – kaže Milovanović za “Novo jutro”.

Izgradnja auto-puteva, kako kaže, u svetu prikazuje novu sliku Srbije, koja može, upravo zahvaljujući novim putevima, da brže napreduje ekonomski i privredno. I pored svega, kako kaže, ima kritičara koji ne mogu da se raduju uspesima svoje države.

Foto: TV Pink Printscreen

- Da imate malo mozga, tražili biste da budete na otvaranju tog auto-puta, jer to je i vaš put – poručio je Milovanović delu opozicije koji osporava uspeh koji je postignut izgradnjom “Miloša Velikog”. Dodaje da je reč o sebičnosti i o destruktivnim ljudima. Kaže i da su na meti napada ljudi koji su podržali ovaj projekat i poradovali se njegovom završetku.

- Oglasio se Goran Bregović i dobio je salve uvreda. Oglasio se Željko Joksimović i on je dobio uvrede na svoj, ali i na račun svoje porodice. Napadan je i glumac Nenad Jezdić kojeg sada optužuju da se prodao – kaže Milovanović za Pink.

Vukajlović dodaje da su kritike u redu kada su opravdane, ali za kritike na jučerašnjeg događaja, kaže, nema opravdanja.

- Ja da sam vlast, voleo bih da mi je opozicija ovakva jer nema konstruktivne ideje i samo kritikuje sve što se radi. Napadaju izgradnje, rekonstrukcije, radove i bitno im je samo da kritikuju i pljuju. Ipak, rezultati na izborima pokazuju kome narod daje podršku - kaže Vukajlović za Pink.

#Auto-put

#Duško Vukajlović

#Novo jutro

#Saša Milovanović

'