AKTUELNO

Osim praćenja supruge i bebe što je, kako ocenjuju sagovornici "Novog jutra" van pameti, oni koji su protiv aktuelne vlasti počeli su i da upućuju jezive pretnje poput "govedo pod ilovaču" i "završiće kao Milanović". Sve ovo je posledica činjenice da podrška naroda SNS-u nije opala, što stvara nervozu kod dela opozicije, kažu sagovornici.

Opoziciji se ne zna gde je glava, a gde rep. Svi bi da budu njeni lideri, svi se ponašaju kao da su na njenom čelu, a nikakav politički plan i program nemaju, kaže za Pink Dražen Ostojić, urednik sportske rubrike u Srpskom telegrafu.

Kako kaže, iako nemaju apsolutno ništa da ponude narodu, spremni su na uvrede, drskost, ponižavanje drugih, ismevanje, ali i pretnje medijima.

Foto: Printscreen Twitter

Foto: Printscreen Twitter

- Neki od njegovih tvitova glase ovako: “I ovo govedo pod ilovaču” i “Ljudi poput Lađevića ne shvataju da će SNS nekada morati da ode, a da bi on (Lađević) mogao da prođe kao gospodin Milanović” – kaže Ostojić. Ističe da je sve počelo od teksta u kojem je razotkriveno da nevenčanu suprugu Predraga Malog prate.

Kaže da je Srpski telegraf tada izašao sa dokazima, odnosno snimcima praćenja, a da su kao odgovor usledile pretnje zaposlenima “ilovačom i batinama”.

Foto: TV Pink Printscreen

- Da su naši novinari postupili na ovakav način kako su postupili novinari Krika, mogu da zamislim kakvu bi paljbu osuli po njima. Očigledno misle da je njima sve dozvoljeno jer su protiv vlasti, pa rade ovo što rade, što je van pameti! – kaže Ostojić za Pink.

Kada ponestane ideja, prelazi se na izmišljotine i one moraju da se plasiraju, bez obzira što za njih ne postoje dokazi, dodaje Ostojić. Podseća da ovo nije prvi put da se napada nečija porodica, pa je tako u žiži interesovanja jedno vreme bio i sin predsednika Srbije.

Na pretnje koje su iznošene na Tviteru, a koje je Stevan Dojčinović, glavni i odgovorni urednik Krika retvitovao, mora postojati adekvatna reakcija, jer je odgovornost javne reči veoma važna, ocenjuje Dušan Stojaković, urednik ekonomske rubrike u Večernjim novostima.

Foto: TV Pink Printscreen

Kaže i da je ponestalo municije za napad na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, pa se onda prešlo na napade na ministara Sinišu Malog, koji je inače i Vučićev prijatelj. Kada je nestalo municije i za ovaj napad, prešlo se na porodicu, odnosno na brata Siniše Malog, njegovu suprugu i bebu.

Foto: Printscreen

- Napadaju mu suprugu, bebu i prosto je neverovatno da neko presreće ženu i dete na ulici zarad nekog istraživanja te vrste! To sam sada prvi put u životu čuo da se radi. Genijalno mi je kako uopšte nekome padne na pamet tako nešto – kaže Stojaković. Dodaje da ovakvi postupci prelaze sve granice, a sve se dešava samo zato što, prema poslednjim anketama i istraživanjima, aktuelna vlast i dalje ima vrlo dobar rejting kod naroda.

Ceo razgovor sa gostima "Novog jutra" pogledajte u nastavku:

#Novo jutro

#SNS

'