AKTUELNO

Skandalozno ponašanje Albanaca.

Predsednik kosovske opštine Novo Brdo Svetislav Ivanović izjavio je da je sinoć u obilasku tvrđave i crkve u tom mestu video da su nepoznate osobe tamo ponovo postavile zastavu tzv. Kosova.

S njim su bili i predstavnici policije koji su rekli da će u skladu sa zakonom preduzeti dalje korake povodom toga, rekao je Ivanović za Kosovo onlajn.

Na drevnoj tvrđavi srpskog srednjovekovnog grada Novo Brdo kao i na ostacima pravoslavnog sabornog hrama Svetog Nikole, gde su, bez dozvole Srpske pravoslavne crkve, kosovski rimokatolici nedavno služili misu, u četvrtak su postavljene kosovske zastave koje su u petak ujutru bile uklonjene, da bi, kako je saopštio Ivanović, u petak uveče opet bile vraćene.

Hodžaj: Srbi i Ðurić falsifikuju istoriju, Novo Brdo je albansko

Zamenik kosovskog premijera u ostavci Enver Hodžaj tvrdi da Srbi, kao i direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić, povodom tvrđave Novo Brdo falsifikuju istoriju.Hodžaj je u objavi na Fejsbuku napisao da je "stara profesija Srba falsifikovanje istorije", prenela je Gazeta ekspres. On je naveo da Ðurić nije pomenuo da su u Novom Brdu živeli i Albanci, tvrdeći da je Novo Brdo albansko, kao što je i multikulturalno i da su tamo živeli Albanci, Srbi, Turci, Latini, Dalmatinci, Grci i Jevreji, prenosi Kosovo onlajn.

Prema saopštenju tzv. ministarstva kulture tzv. Kosova, jedan radnik obezbeđenja objekta, čije se ime ne navodi, rekao je da tvrđavu čuvaju 24 sata dnevno i da je vest o postavljanju srpske zastave "obična laž".

Kaže se i da je policija iz Gnjilana poslala patrolu koja je tamo od sinoć iz bezbednosnih razloga, a portparol regionalne policije regiona Gnjilane, Ismet Hashani, rekao je za Klan Kosova da se neprekidno patrolira u tom delu tvrđave.

#Kosovo

'