AKTUELNO

Premijer je prokomentarisao zidanje nove konstrukcije u Kosovskoj Mitrovici, koje je najavljeno za sutra.

Potporni zid u severnom delu Kosovske Mitrovice kod mosta na Ibru srušen je juče, čime je Srbija ispunila svoj deo dogovora, a sada ostaje da Priština pristane na formiranje Zajednice srpskih opština.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je dogovor sa Prištinom o izgradnji potpornog zida postignut još 8. decembra, te da je isti postignut ponovo u Briselu.

- Buni me zašto to te večeri nije završeno u Briselu kada je dogovor isti? Dva puta dogovaramo isto. Jeste li hteli da isključite Beograd? Jeste li zato podmićivali poslanike Srpske liste? Ne razumem – rekao je premijer Srbije.

Kako je istakao, najvažnije je da je sačuvan mir, a onima koji „pametuju“ poručio je da bi voleo da ih vidi u rešavanju tako velikih problema.

Kongresmen koji predlaže razmenu teritorije je blizak albanskom lobiju

Povodom predloga američkog republikanskog kongresmena Dejne Rorabahera o razmeni teritorija na jugu Srbije za sever Kosova i Metohije premijer Srbije je izjavio da je to samo pokušaj traženja drugih rešenja, ali da Srbija ima svoj ustav koji jasno govori o integritetu, dodajući da misli da je Rorabaher blizak albanskom lobiju.- Mislim da su to pokušaji za traženje drugih rešenja, što ne bih komentarisao. Mi imamo naš Ustav koji jasno govori o integritetu - poručio je Vučić.

Vučić je dodao da Srbija neće dozvoliti provokacije i da ništa neće ugroziti mir njenih građana.

- Nećete pobediti u tome. I samo čekam da neko istupi i kaže da sam nešto slagao, a nisam. Čak sam, držeći se dogovora, prećutao dosta stvari izrečenih u Briselu – istakao je premijer.

Govoreći o formiranju Zajednice srpskih opština, njeno formiranje će, kako smatra, Priština dozvoliti samo u slučaju da bude formirana kao nevladina organizacija, koja će da „pušta gramofonske ploče iznova“.

I. P.

#Aleksandar Vučić

#Kosovska Mitrovica

#ZSO

#zid

'