AKTUELNO

Bivši dopisnik "Politike" iz Moskve Slobodan Samardžija je istakao je Evropa trenutno u takvoj situacji da objektivno ne postoji prilika za neka veća širenja, jer moraju prvo da raščiste sami sa sobom.

- Vidimo da se formira nova Evropa, koju će činiti Nemačka i Francuska, a drugi će tek da participiraju. Trenutno nikome nije na pameti da pokušva da sređuje Balkan. To nije moguće i zbog nas samih, ali i zbog drugih poslova koje u Evropi imaju – rekao je Samardžija.

To važi i za Severnu Makedoniju, koja čeka da Zapad ispuni svoje obećanje.

Direktor "Srpskog telegrafa" Saša Milovanović je primetio da Zoran Zaev sa skromnim političkim znanjem i iskustvom vodi državu tako da Albanci sve više osvajaju važne pozicije.

Foto: TV Pink Printscreen

- Na žalost po Makedonce, sa kojima smo mi uvek imali bratske odnose, Severna Makedonija će vremenom postati Severna Albanija, ako već nije. To je njihova budućnost, koja uopšte nije svetla, ma koliko da daje sigurnost ulazak u NATO – rekao je Milovanović.

On je mišljenja da je sve to deo realizacije projekata Velike Albanije. Podvukao je da Srbija nije Severna Makedonija i da sa nama neće ići tako lako.

O kojim temama su još govorili Samardžija i Milovanović pogledajte u snimku:

#EU

'