AKTUELNO

U Moskvi se od 30. juna do 3. jula održava Drugi medjunarodni forum ”Razvoj parlamentalizma” u organizaciji Državne Dume Federalne Skupštine Rusije.

Na forumu učestvuju predstavnici oko 100 država iz čitavog sveta i čak 50 predsednika parlamenta država . Srpski parlament predstavljaće narodni poslanici Jedinstvene Srbije Marija Jevđić i Vojislav Vujić, kao i Marko Đurić, direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Foto: Pink.rs

Glavne teme foruma su medjunarodna bezbednost, odrzivi razvoj, digatilizacija i mediji. Forum je otvorio je predsednik Državne Dume gospodin Vječeslav Volodin. Učesnicima se danas, prvog dana foruma, obratio ministar spoljnih poslova Ruske Federacije, gospodin Sergej Lavrov, dok će se 3. jula, poslednjeg dana foruma, parlamentarcima iz čitavog sveta obratiti predsednik Ruske Federacije gospodin Vladimir Putin.

Marija Jevđić, poslanica Jedinstvene Srbije iz Kraljeva uzeće učešće na panelu koji se bavi temom značaja medija u razvoju parlamentarizma, dok će Vojislav Vujić, poslanik Jedinstvene Srbije iz Vrnjačke banje uzeti učešće na panelu koji se bavi temom bezbednosti i parlamentarizma.

Foto: Pink.rs

#Jedinstvena Srbija

#Moskva

#Poslanik

'