AKTUELNO

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić je, govoreći o odlaganju testa iz matematike za male maturante, poručio predstvanicima opozicije da ne zloupotrebljavaju decu u političke svrhe i istakao da Ministatstvo prosvete treba da utvrdi ko je kriv za propuste.

- Nije to nikakav veliki fijasko, takve stvari se dešavaju. Dešava se i u Britaniji tri godine za redom – rekao je Krstić gostujući u Novom jutru i ukazao da je veliki broj ljudi uključen u lanac razmene tih testova, od kada krenu od ministarstva do škola.

Kako je dodao, očigledno je neko bio neodgovaran i neozbiljan,a možda je i hteo da zaradi.

- Teško je iskontrolisati sve te ljude koji su u lancu raspodele testova. Ovo je mali problem, nije strašno odložiti test za 48 sati – dodao je Krstić i ukazao da se veštački pravi drama i politički spektalk.

On kaže da mu je neprijatno kada vidi predstavnike opozicije među decom.

- Prirodno je da deca ne žele ispit, oni su mogli da traže i da se ukine škola. Ali kada vidim Trifunovića i operativce Saveza za Srbiju među njima to mi prvi neprijatan osećaj.Onda razmišljam da li su oni to organizovali ili samo zloupotrebljavaju - i jedno i drugo je loše – rekao je Kristić.

On je istakao da grešku koja se dogodila ne treba politizovati i zloupotrebljavati.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ne treba zaloupotrebljavti decu u političke svrhe, a Ministarstvo svakako treba da obrati pažnju na propuste – naveo je Kristić.

Novinar Idro Seferi je ukazao da je školski sistem u regionu pretrpeo brojne promene i primetio da deca sa manjim entuijazmom odleze u školu nego ranijih godina, te da bi bilo lepo da se to kroz obrazovni sistem promeni.

#Nebojša Krstić

'