AKTUELNO

Marketinški stručnjak istakao je da tabloid Kurir politički zloupotrebljava decu decu.

Već duže od mesec dana tabloid Kurir i Aleksandar Rodić vrše napada na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Napad je počeo objavljivanjem teksta Dejana Anđusa, novinara koji je pre dva dana uhapšen zbog reketiranja jednog biznismena.

Naime, on je pokušao da iznudi 30.000 evra kako bi otišao na letovanje.

Gost TV Pink bio je Nebojša Krstić analitičar i marketinški stručnjak.

Na naslovnoj strani ovog tabloida danas je zloupotreba dece. Dete radnika Goše kaže da je gladano, a u tekstu stoji da je aktuelna vlast kriva za do. Međutim, istina je mnogo drugačija.

Foto: TV Pink

- Ovakva naslovna strana ima nekoliko aspekata analize. Prva stvar je da je Rodić najavio ulazak u politiku, a ovo je primer političkog zloupotrebvljavanja dece. U svim zemljama postoje sudbine i teške situacije u porodicama. Ovo nije novinarstvo, već propaganda - rekao je Krstić.

On je dodao da je ta firma privatizovana 2007. godine kada je na čelu Vlade bio Vojislav Koštunica.

- Vlasnik je iz Češke, a mislim da mu se poslednjih godina gubi trag. Ovo je primer loše privatizacije iz prošlosti.

Foto: TV Pink

On je dodao da je u to vreme bilo privatizacija koje su srećno okončane, ali da je više bilo onih koje su završene loše.

- On je firmu u početku vodio uspešno. Kasnije, sve je bilo gore i gore. Ne znamo ni kome je on prodao fabriku. Dok pravncii uđu i razmotaju kluppko proći če mnogo vremena. Ovo ne znači da neko, poput Rodića, ima pravo da kvarno koristi decu za udaranje političkih protivnika ispod pojasa.

Tabloid Kurir na naslovnoj strani ima maloletno dete kome se jasno vidi lice, iako je to protiv svih pravila i zakona.

- Maloletnu decu ne smete da stavljate u novine bez da njegovo lice ne blurujete. Ovde je poenta da se izazove bes kod čitalaca prema onima koji su izazvali ovo. Nigde se ne kaže ko je vlasnik fabrike, ali zato se pišu neistinite činjenice kako bi se napakostilu predsedniku Vučiću. NUNS i UNS bi morali da reaguju.

U nad naslovu stoji i podatak da je dete neuhranjeno, a sve za cilj da se izazove ravolt i sažaljenje kod čitalaca.

- Na svaki način je ovo propagandna akcija. Na najgori mogući način. Mislim da ovo ne bi smelo da se radi. Morala bi novinarska udruženja da reaguju. Mora da postoji neki red. Najbolje bi bilo kada bi novinari među sobom ovakve stvari rešavali - dodao je Krstić.

Aktuelno u ovom tabloidu je i hapšenje novinara Dejana Anđusa.

- Ja ne znam tog gospodina. Znam ga samo kao pojavu iz medija. Nije svako ko se bavi lečenjem ljudi lekar. Država je u obaevezi da svakog ko prekrši zakon tretira na takav način. Mislim da je i ovde po sredi politika. Imate situaciju da su pojedini političari do juče cepali ovaj list na konferencijama, a danas izlaze i pričaju da je on stub demokratije. To je nedolično i neprofesionalno. Država svakog građanina tretira na isti način, svi imaju ista prava. Ko god prekrši zakon, mora da odgovoara - rekao je Nebojša Krstić.

Foto: TV Pink

On je dodao da je Kurir strašno tendeciozan i da koristi svaku priliku da oblati aktuelnu vlast.

- Ovde se vidi to. To je zla namera. Ne postoji stvar koju vi ne možete da demagoški pretvorite u svoju korist.

Aleksandar Rodić je istakao da ulazi u politiku, što znači da je političar već nekih 30 dana. Međutim, on do sada nije izneo ni jedan plan za neko poboljšanje nečega.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne popušta pred ovakvim ucenama.

- Niko ne sme da popusti. Jedan od faktora da neko leži gladan i da nema šta da jede leži u tome da neko nije platio porez. Svi moramo da platimo porez. Država ne sme da popusti - dodao je Krstić.

#Aleksandar Rodić

#Aleksandar Vučić

#Nebojša Krstić

'