AKTUELNO

Cilj opozicije je da u svet pošalje lošu poruku o Srbiji, rekao je Marinković u Novom jutru.

Vladimir Marinković, potpredsednik Skupštine Srbije za Novo jutro potvrdio je da će podržati ministra odbrane Aleksandra Vulina i zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića u nameri da otpočnu štrajk glađu. Razlog tome je, kaže Markinković, otpor nasilju koji opozcija pruža na ulicama.

- Ja sam se već pridružio od jutros. To je puna podrška Vulinu i Vesiću. To je politčka poruka koja podrazumeva da na taj način želimo da kažemo da nasilje u jednoj demokratskoj državi nije način da se izražava nezadovoljstvo. Zato ćemo na jedan Gandijevski, miran, način izraziti svoj stav i postali poruku da nećemo da se budućnost naše dece i države uništava. Oni svakodnevno uništavaju državnu i privatnu imovinu. To je takođe loša poruka i investitorima koji žele da dođu kod nas – kaže Marinković.

Kako kaže, cilj opozcije je da se pošalje poruka da je Srbija nestabilna zemlja.

- Neko želi da uništi sve investicije i sve što se ulagalo u Srbiju – pita se Marinković.

Kako kaže, borba državnog vrha je zapravo borba za svako radno mesto.

- Borićemo se i protiv onih koji žele da unište budućnost naše dece – dodao je Marinković.

Kako ističe, potički dijalog sa liderima opozicije nije moguć, jer njihov cilj, samtra Marinković, nije dobrobit države, već lični interes.

- Voditi politčki dijalog sa Boškom Obradovićem je neprihvatljivo. Čovek koji napada žene, upada na tuđu imovinu, napda radnika koji radi svoj posao. Žele da pošalju lošu poruku o Srbiji, jer ne znaju šta je dražva. Njima je prvo njihov džep, pa sve ostalo – smatra Marinković.

Foto: TvPink Printscreen

Marinković takođe isitče da je prava slika podrške vlasti zapravo na ulicama, a to je pokazao jučerašnji skup u Novom Sadu, gde se pristunima obratio predsednik Vučić. Poruka jučerašnjeg skupa u okviru kampanje „Budućnost Srbije“ upravo je bila „Stop nasilju! Za pristojnu Srbiju“.

- Ako je neko sumnjao u podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, posle skupa u Novom Sadu juče, siguran sam da se razuverio. Jučerašnji skup je poseban, jer takav nije bio skoro u Vojvodini. To je prouka da je narod za rad i odgovornost – komentariše Čortić jušerašnju kampanju „Budućnost Srbije“ u Novom Sadu.

Marinković dodaje da svako ima pravo da iskaže svoj stav i mišljenje ali na miran i pristojan način, a to se pokazalo i juče, kaže on, u Novom Sadu.

- Ja razumem da neko izađe na ulicu i iskaže svoj stav. Međutim, napadi i nasilje ne mogu da razumem. To nije politčka borba. To je čist napad. Juče je napadnut radnik koji vozi mini-bager i asfaltira deo kod Trga Republike – ističe Marinković, naglašavajući da oni koji promivišu nasilje, kaže, treba za to da i odgovaraju.

Marinković dodaje da opozicija ide korak dalje.

- Oni prete i uništavaju i privatno i državno. Prete ljudima, ušli su na državnu televiziju, pa su pretili i Pink televiziji pa su odustali. Obradović je priznao javno da je pristalica Ljotića, koji je poznat kao Fašista. Ako neko to 2019. godine javno kaže, nema nikakve dileme. Ljotić je 1936. godine na izborima u kraljevini osvojio jedan odsto glasova. Ni tada, a ni sada Srbija nikada nije htela takve ljude – smatra Marinković.

Prema Aleksandru Čotriću, potpredsedniku Srpskog pokreta obnove, rejting opozcije na čelu sa Obradovićem, polako pada. Kako kaže, istraživanja su pokazala da rejting SNS-a raste iz dana u dan.

Foto: TvPink Printscreen

- Tu nema nikakve odluke, tu se sve pretvara u grupe koje napadaju i vrše nasilje. Napadaju nemoćne, žene, novinare koji su na zadatku – kaže Čotrić, navodeći da je njihovo ponašanje negativno utiče na ljude.

- Sve ih je manje u tim šetanjama, niko se ne oseća sigurno u njihovoj blizini – kaže Čortić, naglašavajući da je cilj takođe da se utiče na moguće invesitore.

Kako naglašava, siguran je da će se pozitivan trend u Srbiji nastaviti.

- U Parlamentu postoji dijalog kojim može da se reši svaki problem – dodaje.

#Aleksandar Vulin

#Aleksandar Vučić

#Boško Obradović

#Goran Vesić

'