AKTUELNO

Vlast se ne ruši na ulicama, već na demokratskim izborima! Na ulicama se bespotrebno troši energija ljudi, rekao je Čanak u Novom jutru.

Još jedan protest opozicije održao se sinoć u Novom Sadu. Nenad Čanak lider Lige socijaldemokrata Vojvodine za Novo jutro kaže da ljudi imaju pravo da iskažu svoje mišlenje i da se na taj način protesti opravdavaju, ali kako kaže, sporono kod ovih protesta je to što je “loša komunikacija sa ljudima, a to po Čanku podrazumeva pre svega lošu organizaciju u smislu loše postavke vrednosnog Sistema”.

- Vi kada hoćete nešto da kažete mora da znate šta je krajnja poruke. Mi smo došli u poziciju da taj “patuljaski Pinč” koji je govorio na prethodnim protestima, gde kaže da ću ja doći kamionima i okupiraću Vojvodinu i otcepiti je od Srbije – rekao je Čanak misleći na Sergeja Trifunovića.

Foto: TvPink Printscreen

Kako kaže, Čanak je nakon toga otišao u prostorije Pokreta slobodnih građana da se lično uveri u to što je Trifunović rekao. Čanak takođe tvrdi da Trifunović to nije mogao da ponovi.

- Nije smeo da ponovi, jer sam ja tražio da to ponovi – rekao je Čanak, naglasivši da se vlast ne menja na ulici, već kako kaže, na izborima.

- Cela planeta je u velikom problemu, ali je sigurno da bez demokratskih izbora nije moguće promeniti vlast. Taj dogovor sa narodom – kaže Čanak, misleći na Savez za Srbiju – ima dva probelma, jer se ne spominje Vojvodina, drugo je da se ne spominje Evropa. Od cele price o građanskim protestima, osim priče da ću ja na okupacionom kamionu da okupiram Vojvodinu, ništa se ne kaže. Konstruktivna energija nezadovoljnih ljudi, traće vreme i energiju na jalove stvari. Ništa se neće promeniti na uliciama. Mesecima ne znamo ko organizuje to. Kada sam bio u DOS-u tačno se znalo ko je predsedništvo, tačno se znalo ko je za šta odgovoran – objašnajva Čanak, naglašavajući da je u to vreme na čelu svake kolone bio neko ko je odogvoran za ono što misli.

Kako Čanak kaže, da postoje navodna “pravila” koja definišu ko je opozicija.

- Ako ne podržavate “dverijanski” koncept uređenja Srbije i sveta, tog momenta niste prava opozicija. Pravi su Ljoticevci samo – kaže Čanak.

#Nenad Čanak

'