AKTUELNO

Krađa saobraćajnih znakova i građevinske signalizacije je smešna i neviđena, budući da ni u jednoj zemlji nije normalno na ovaj način onemogućavati radove i rekonstrukcije u gradu, kaže Dragan Marković Palma. Ističe da je ipak pomalo zabrinut da će pristalice dela opozicije iskoristiti pokradene "sekundarne sirovine" za nasilje i nemire na protestima koji su najavljeni za sutra.

Govoreći o skandaloznom grafitu koji je osvanuo u Jagodini, a koji poziva na smrt predsednika Aleksandra Vučića, Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije, poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodine, kaže da “ne zna da li je ovo poruka Saveza za nasilje iz predizbornog programa”.

- Građani Srbije nisu za nasilje i ako im je ovo politički program, njime ništa neće postići. Vidi se da su oni kao neka grupa glumaca koja izlazi da šeta samo da bi se slikala. Smešni su i svakodnevno daju sami sebi autogolove. Počeli su da kradu i saobraćajne znakove, kao da su sakupljači sekundarnih sirovina – kaže Palma.

Ističe da je nezamislivo to što su simpatizeri SzS onemogućavali radove na Trgu republike. Kaže da se tako nešto ne dešava nigde u svetu.

Kada je reč o poziciji naše zemlje, Marković kaže da su danas politički odnosi Srbije sa svetom mnogo bolji, da se Srbija poštuje i da je postala glavna destinacija na Balkanu za strane investitore.

Foto: TV Pink Printscreen

Kaže da se plaši da opozicija ukradene znakove ne iznese na neki miting i upotrebi ih za nešto što niko ne bi želeo.

- Mogu sa pravom da sumnjam da će sutra na mitingu, recimo, neko zadobiti teške telesne povrede. Činjenica je da ih policija ne prati, da sami šetaju i sami govore. Ne znam samo zašto je Mitroviću zabranjeno da šeta, kao i svakom drugom – kaže Palma. Skup SNS u Beogradu, siguran je, biće izuzetno posećen i doći će jako puno ljudi sa KiM.

Pozvao je da se sutra ne blokiraju saobraćajnice.

Juče sam čuo da će Vulin i Vesić štrajkovati glađu i ne znam zašto to rade. Treba da pozovemo naše institucije da postupaju po zakonu, a visoki funkcioneri kao Vulin i Vesić moraju biti na terenu, da rade, a ne da Savez za nasilje ima uticaj na njih. Čime je vojska zaslužila da Vulin štrajkuje glađu? Poenta je da institucije rade svoj posao, ako neko preti testerom, tuče žene, krade znakove i slično… Sigurno je da se građani nisu pronašli u njihovim porukama – kaže Palma.

Podseća da opozicija traži promenu izbornog zakona, istog onog koji su oni doneli, te da su imali dovoljno vremena da naprave promene, ali da ništa nisu uradili dok su bili na vlasti.

Kaže i da Savez uskoro neće imati sa kim da šeta.

- Najgore je što se dešavanja u Srbiji karikiraju u svetskim medijima. Stvara se ružna slika i od kada su počele šetnje, dolazi manje investitora u našu zemlju. Region je ljubomoran na nas, na naš ekonomski rast, radna mesta, investicije… Srbija svakome pruža ruku saradnje i umesto da su ponosni na nas, oni su ljubomorni – kaže Palma za Pink.

Kada je reč o Kosovu, Palma podseća da Priština ne poštuje nijedan dogovor i svojim odlukama radi na štetu srpskog naroda. Kaže da očekuje još neku meru od strane Prištine, kojom će se izvršiti još veći pritisak na naš narod.

- Srbija svoj narod nikada neće ostaviti i zato će Srbi sa Kosova doći u Beograd na veliki miting 19. aprila, da podrže svoju vladu – kaže Palma, podsećajući da je u Mitrovici održan protest 1 od 5 miliona koji je okupio čak petoro ljudi.

Foto: TV Pink Printscreen

Za sutrašnji protest, kaže, ne očekuje veliki broj ljudi, a samim tim ni kolapse u saobraćaju.

- Videćemo koje će poruke poslati: da li će tražiti radna mesta, besplatno zdravstvo, bolji status Srbije u EU… Svi oni imali su svoju priliku! – kaže Palma, podsećajući da je Vuk Jeremić bio predsedavajući Ujedinjenim nacijama i da to nije iskoristio za srpske interese.

Marković uskoro putuje u Egipat sa čijim čelnicima, kako kaže, ima odličnu saradnju.

- Želimo da vratimo prijateljske odnose, jer Egipat je jedna od najmoćnijih država tog dela sveta. Egipat je država za respekt i ne treba da se botimo samo za evropske – kaže Palma.

#Dragan Marković Palma

#Novo jutro

#Opozicija

'