AKTUELNO

Lider Dveri Boško Obradović najavio je da će ove nedelje sa pristalicama blokirati auto-put u Beogradu, a politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da je to protivno demokratskim vrednostima.

- To je direktno maltretiranje građana. Ako vi za svoje političke ciljeve koristite metode kojima onemogućavate drugim građanima Srbije da stignu od tačke A do tačke B, do škola, do posla, pokušavate da obustavite nastavni proces, vi činite nešto što je protivno demokratskim vrednostima – naveo je Anđelković i dodao:

Vidite šta se dešava u Parizu, za mnogo manje stvari od ovih koje su kod nas najavljene, policija brutalno reaguje. Kod nas je policija i u RTS-u kad se sve dešavalo bila jako odmereno, što je jako dobro zbog našeg imidža iz devedesetih, zbog svega što nas opterećuje i zbog atmosfere u društvu.

Anđelković kaže da će policija morati da reaguje ako se blokira auto-put.

Foto: TvPink Printscreen

- To možda neko i hoće, da izazove tu vrstu tenzija, sukoba, tu vrstu tenzija koja dalje polarizuje društvo, a to je jako opasno. Srbija nije Francuska, ni po ekonomskoj snazi, ni po međunarodnom imidžu i konačno, mi smo zemlja pod opsadom. Mi smo zemlja koja ima otvoreno kosovsko pitanje, koja ima ugroženu Republiku Srpsku i u takvim okolnostima samo nam treba da se zapali matica – upozorava Anđelković.

Prema njegovim rečima, oni koji se sa tim poigravaju ozbiljno bi mogli da razmisle kakvu opasnu stvar započinju i kakvu nesreću svojoj zemlji prizivaju.

Ekonomista Milenko Dželetović izjavio je da je slika blokade sa džakovima soli na Terazijama otišla u svet, poslala ružnu sliku, a da ničim nije doprinela rešenju bilo kog problema, kao i da je najavljena blokada auto-puta sa ekonomske strane nedopustiva.

Foto: TvPink Printscreen

- Bilo kakva blokada auto-puteva, saobraćajnica, kapitalnh infrastrukturnih projekata, uopšte, slanje slike u dosta rovitoj i evropskoj situaciji, a i u situaciji u kojoj se Vlada i predsednik Srbije trude da privuku što više stranih investicija, ružne slike iz Beograda mogu samo odaslati negatvan signal stranim investitorima – ocenio je Dželetović.

Više o pomenutim temama saznajte u videu koji sledi:

#Boško Obradović

#Dragomir Anđelković

'