AKTUELNO

Meštani naselja Dolovo u Pančevu okupili su se ispred jedne pekare u centru. Povod njihovg okupljanja je provokacija vlasnika i zaposlenih koji su na društvenim mrežama objavili fotografije sa simbolom Velike Albanije - raširenim rukama koje predstavljaju crnog orla.

Inače, vlasnici pekare žive i posluju u centru ovog pančevačkog naselja. Upravo oni su objavili fotografije na kojoj oni drže puške, zastavu Albanije i ruke kojima pokazuju simbol Velike Albanije.

- Prete nam na Kosovu i Metohiji, a sada hoće da se puškaraju i ovde. Provociraju i prete nam, dok nam prodaju hleb. Šta to znači, da je i Dolovo Velika Albanija - pitali su se okupljeni na protestu, tražeći reakciju nadležnih.

Meštani ovog nasilje ističu da je nedopustivo da država ostane nema na ovakve pretnje i dopusti da se Albanci 20 kilometara od Beograda šetaju naoružani.

- Juče Kosovo - danas Dolovo! Čemu možemo da se nadamo, da li će nas i ovde ubijati, vaditi organe i maltretirati? Strahujemo za naše porodice i iskreno smo zabrinuti za bezbednost, jer oni na ovakav način direktno pozivaju na nasilje - zaključuju okupljeni na protestu u centru Dolova.

Na ovo je i reagovala Milica Đurđević iz "Zavetnika", koja je objavila fotografije vlasnika pekare, i uz to kompetar.

JUČE KOSOVO – DANAS DOLOVO! Halit i i Granit Osmankaj već tri godine žive u pančevačkom naselju Dolovo. U njihovom vlasništvu nalazi se pekara u kojoj meštani kupuju hleb. Međutim, na gostomprimstvo i poštovanje, Albanci su odgovorili provokacijom i pretnjama. Vlasnici i zaposleni u pekari na društvenim mrežama objavili su fotografije sa simbolom Velike Albanije - raširenim rukama koje predstavljaju crnog orla. Da pretnje ne budu prazno slovo, braća Osmankaj su objavila i fotografije na kojoj drže puške. Preko noći je i Dolovo postalo meta Velike Albanije. Dolovci se od jutros okupljaju ispred pekare koja se nalazi u vlasništvu pomenutih Albanaca i traže reakciju nadležnih institucija. Takođe, oni pozivaju meštane da ne kupuju proizvode u ovoj radnji i da na svaki način bojkotuju poslovanje porodice Osmankaj. Podsećam da je početkom osamdesetih godina u Dolovu došlo do trovanja dece sladoledom iz poslastičarnice koja se takođe nalazila u vlasništvu Albanaca sa KiM, a da je momak koji je otkrio o čemu je reč stradao pod nerazjašnjenim okolnostima. Pitam se samo – šta rade naše službe i kako je moguće da je dopušteno da neskriveni albanski ekstremisti otvaraju svoje pekare i šetaju naoružani u sred Banata?! - napisala je Đurđević na svom Fejsbuk nalogu.

#Albanci

'