AKTUELNO

Bliski saradnik i prijatelj Zorana Đinđića, lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović požio je cveće na grob ubijenog premijera.

Ðinđić je ubijen u atentatu 12. marta 2003. godine u dvorištu Vlade Srbije.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Povodom godišnjice ubistva nekadašnjeg premijera na Đinđićev grob cveće su položili članovi njegove porodice, politički saradnici i brojni građani.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Na Đinđićevom grobu u Aleji zaslužnih građana na Novo groblju, Jovanović je u pratnji supruge položio cveće i upalio sveće.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Lider Demokratske stranke Zoran Đinđić i nekadašnji premijer ubijen je na današnji dan pre 16 godina u dvorištu Vlade Srbije.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Pročitajte još: PINK.RS NA LICU MESTA: Ružica Đinđić u suzama na grobu svog ubijenog supruga! (FOTO)

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Jovanović je danas predvodio i "Šetnju za Zorana" posle koje je izjavio da Srbija treba da nastavi putem Zorana Đinđića.

Jovanović je ispred Vlade sa učesnicima šetnje zapalio sveće na mestu gde je ubijen Đinđić i položio cveće.

- Godinama smo 12. marta na ulicama, iskazujući ne samo svoje poštovanje prema Zoranu, već i svoju želju, opredeljenje i nameru da se u potpunosti rasvetli sve ono što je prethodilo Djinđićevom ubistvu, da se dobije odgovor jasan i nedvosmislen ko su nalogodavci tog ubistva - rekao je Jovanović novinarima.

Foto: Tanjug

Naglasio je da je 16 godina svakom razumnom društvu i normalnom čoveku bilo dovoljno da zauzme jasan stav o tragediji Zorana Đinđića i same Srbije.

- Ne zato što je Zoran sebe i svoju politiku poistovećivao sa čitavom zemljom, nego zbog toga što je svakog trenutka na čitavu zemlju i mislio i na one malobrojne koji su ga razumeli, ali i na onu većinu koja je postavljala prepreke na njegovom putu nesvesna da se bori njih mnogo više nego za sebe.

#Čedomir Jovanović

'