AKTUELNO

Kao "šokantan" detalj ankete, list navodi podatak da je svakom trećem "Đilasovom glasaču" Srpska napredna stranka "druga opcija".

Srpska napredna stranka i dalje uživa najveće poverenja među građanima Srbije - 56,7 odsto, pokazalo je najnovije istraživanje javnog mnjenja. To je najviši nivo podrške koji su naprednjaci ikada imali, a anketa je rađena za jednu zapadnu ambasadu.

Prema toj anketi, iza SNS se nalaze Savez za Srbiju (12,3 odsto) i Socijalistička partija Srbije (12 odsto), a blizu cenzusa je i Srpska radikalna stranka (4,4 odsto), dok su svi ostali daleko ispod cenzusa.

Foto: Tanjug

Istaživanje, koje je rađeno "na zahtev zapadne ambasade", pokazalo je da 70 odsto birača nema dilemu za koga će da glasa i da ubrzano raste broj čvrsto opredeljenih birača.

Kao "šokantan" detalj ankete, list navodi podatak da je svakom trećem "Đilasovom glasaču" Srpska napredna stranka "druga opcija".

Foto: Tanjug

Taj list prenosi izjavu predstavnika agencije koja je radila istraživanje da protesti u Beogradu i drugim gradovima u Srbiji nisu nimalo naudili naprednjacima i da su "čak i učvrstili njihovo biračko telo i dodatno motivisali birače".

Strateg za medijske komunikacije Marko Selaković kaže da trend rasta vladajuće stranke nije iznenađenje.

- Mislim da je rejting SNS-a precenjen, ali nema nikakve sumnje da su naprednjaci i dalje dominantna politička snaga u Srbiji - rekao je Selaković.

Pročitajte još: 'Opozicija je sastavljena od potpunih suprotnosti: Nemaju ništa što ih ujedinjuje, a neke odluke su im POTPUNI PROMAŠAJ!' (VIDEO)

#Aleksandar Vučić

#Istraživanje

#SNS

'