AKTUELNO

Opozicija se ujedinila političkim grupama koje su jedne drugima potpune krajnosti, te se ni oko čega ne slažu i ne ujedinjuje ih apsolutno nijedna ideja. Zato je unutar opozicije mnogo promašaja, loših odluka i neadekvatnih lidera, kaže za "Novo jutro" urednik "Kurira".

Dok sa jedne strane vidimo grupisanje raznih političkih pozicija, sa druge vidimo i različite interese svake od grupa, kaže urednik političke rubrike u dnevnom listu "Kurir" Ratko Femić. Ističe da nema "crvene niti" koja ujedinjuje opoziciju, te da je unutar nje mnogo promašaja.

Foto: TV Pink Printscreen

- Pokret slobodnih građana, recimo, ide iz promašaja u promašaj, pa je tako Sergej Trifunović promašaj na čelu PSG. Mnogi glumci u svetu napravili su uspešne političke karijere prilagođavajući se političkom načinu života, a ne tako što se cela politička scena prilagodila njima. Način kako Trifunović komunicira je neprihvatljiv za jednog političara koji pretenduje da bude na čelu jedne političke partije - kaže Femić za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Dodaje da mu je prednost verovatno ta što je dobar govornik, ali ima dosta mana uz koje će mu biti jako teško da se uklopi u srpsku političku scenu.

Kada je reč o poseti francuskog predsednika Srbiji, Femić podseća da protesti "Žutih prsluka" jenjavaju, te da bi Makron mogao da uskoro dođe u Beograd. Očekuje mnogo važnih tema na stolu: Kosovo, region, ekonomske teme, aerodrom Nikola Tesla, ali i izgradnja metroa.

Foto: TV Pink Printscreen

- Verovatno će se razgovarati i o slobodi medija, u čemu Srbija ne briljira. Ipak, videli smo hapšenje predsednika Opštine Grocka koji je naložio paljenje kuće novinara Milana Jovanovića. To je značajan pomak - kaže Femić za "Novo jutro".

Ceo razgovor sa gostom "Novog jutra" pogledajte u nastavku:

#Novo jutro

#Opozicija

#Ratko Femić

'