AKTUELNO

Unije žena Surčina, Čukarice, Sopota i Zemuna pridružile su se osudama novih uvreda opozicije upućene ženama različitih profesija, ocenjujući ih kao vulgarne i bezumne i koje da dolaze od onih koji bi da sruše demokratski izabranu aktuelnu vlast.

- Najnovija salva uvreda na račun predsednice opštine Savski venac Irene Vujović samo je još jedan pokazatelj da nasilnici iz SzS, predvođeni (Draganom) Đilasom, (Sergejom) Trifunovićem i sličnim 'muškarčinama', svoj niz žena žrtava njihovog nasilja svakodnevno proširuju - navela je Unija žena i funkcionerki SNS Zemun.

U saopštenju se dodaje da SzS vređanjem i omalovažavanjem žena dokazuje da, usled nedostatka argumenata za demokratsko delovanje, pribegavaju zlostavljanju, pozivanju na linč i silovanje, uz demoralisanje onih žena koje su spremne da iznesu svoj stav, da pošteno rade svoj posao i imaju svoje mišljenje.

Žene SNS iz Zemuna su pozvale sve žene koje razmišljaju drugačije od SzS da ne ignorišu ove uvrede i vulgarnosti. Žene SNS Surčina, Čukarice, Sopota smatraju da umesto da se sledi put tolerancije i uzajamnog poštovanja, Sergej Trifunović "javno istupi i na najstrašniji način nas žene izvređa".

- Kažemo 'nas' zato što seksističke i prostačke uvrede upućene Mileni Ivanović, Ivani Vučićević, Maji Gojković, Ivani Žigić, Ireni Vujović, i nažalost mnogim drugim ženama, doživljavamo kao da su namenjene nama. Apsolutno smo protiv svakog govora mržnje koji širi Trifunović i duboko smo uvređene načinom izražavanja - poručile su žene iz Surčina.

Žene sa Čukarice poručile su autorima i podržavaocima zastrašujućih izjava da su one diskvalifikujuće za njih same, jer u politici ne mogu biti uspešni ljudi koji pribegavaju govoru mržnje i nasrću na slabije.

Članice Unije žena Sopot rekle su da Srbija na čelu s predsednikom Aleksandrom Vučićem postaje sve jača i otvorenija država u kojoj su mir, stabilnost i njeni građani na prvom mestu.

- Smatramo da je ophođenje pripadnika Saveza za Srbiju prema novinarkama i političarkama uvreda za sve žene. Njihovo ponašanje je nedopustiva vrsta nasilja. Nekultura i mržnja ove manjine remete mir u Srbiji i oni zaslužuju osudu celog društva, ne samo žena. Kao javne ličnosti, oni bi trebalo da budu primer morala i pristojnosti drugima, a ne da se ponose svojim vulgarnim izražavanjem i nasilničkim ponašanjem - ističu žene iz Sopota.

#SNS

'