AKTUELNO

Žene rukovodioci iz sistema socijalne zaštite Beograda danas su najoštrije osudile uvrede i pretnje upućene ženama i insistiraju da se prestane sa diskriminacijom i mržnjom protiv onih koji imaju suprotno mišljenje i izgledaju drugačije.

Gradski sekretar za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević ističe da je socijalna zaštita grada Beograda, deo je socijalne politike usmerene ka poboljšanju socijalnog statusa građana na ličnom, porodičnom i širem socijalnom planu.

- Zadatak socijalne zaštite Beograda je zadovoljavanje egzistencijalnih potreba socijalno ugroženih, ranjivih, marginalizovanih i rizičnih grupa građana, cilj je da svi građani uživaju jednaka prava, bez omalovažavanja, nasilja i vređanja. U skladu sa tim oštro osuđujem uvrede i pretnje upućene ženama - saopštila je Stanisavljević.

V.d. direktora Prihvatilišta za decu Beograda Danijela Stajković naglašava da kao neko ko 20 godina radi i sarađuje sa velikim brojem žena u socijalnoj zaštiti, i istovremeno se bavimo prevencijom i zaštitom devojčica tj. mladih ugroženih žena, ima potpunu netoleranciju nad nasiljem nad ženama u bilo kom obliku to bilo i kako god se to prezentovalo.

Ona je navela da je svako žensko biće nečija ćerka, sestra, devojka, supruga, majka ili baka i da treba da razmislimo onda koliko ljudi, bilo kojom "lično" upućenom uvredom, istovremeno povređujemo.

Direktor Prihvatilišta za odrasla i stara lica Nevenka Nikić Simatković je istakla da kao majka, žena, ćerka, profesionalac u svom poslu, oštro osuđuje svaku vrstu nasilja nad ženama, decom, starijim osobama...

Zato je neophodno da se svi zajedno uključimo u borbu protiv toga, navela je ona u saopštenju.

Predsednik Udruženja osoba sa invaliditetom Beograd, Gordana Pušara, napominje da kao predsednik udruženja u lično ime i u ime svih članova, oštro osuđujem nedolično ponašanje Sergeja Trifunovića.

- Osuđujemo bilo koji vid diskriminacije i nasilja i apelujemo da se što pre zaustavi diskriminacija žena, ali i osoba sa invaliditetom Udruženje osoba sa invaliditetom Beograd insistira da se prestane sa diskriminacijom i mržnjom protiv onih koji imaju suprotno mišljenje i izgledaju drugačije - saopštila je Pušara.

#Sergej Trifunović

'