AKTUELNO

Poslanice srpskog parlamenta oštro su osudile uvrede na račun žena koje je izneo Sergej Trifunović. One su pozvale sve žene da podignu svoj glas i osude svaku mizoginu izjavu koja poziva na nasilje.

Aleksandra Tomić: Sve institucije oštro da reaguju!

Narodna poslanica Aleksandra Tomić zatražila je da sve institucije u Srbiji oštro reaguju i zaštite ljudska prava svih žena koje rade u medijima, koje časno i profesionalno rade svoj posao i u drugim branšama, kao i da zaštite žene koje su predmet najprizemnijih napada zato što podržavaju politiku Aleksandra Vučića i SNS, od svakog vida nasilja propalih eksponenata politike koja je uništila Srbiju do 2012. godine.

- Do kada će Srbija da bude žrtva govora mržnje i verbalnog i fizičkog nasilja Ðilasa, Jeremića, Obradovića i Trifunovića, nad svim ženama koje drugačije misle od njih? - pita Tomićeva u saopštenju.

Ona je dodala da je u opoziciji postao svakodnevni manir da se najgorim uvredama i gadostima na društvenim mrezama kvalifikuju premijerka, predsednica Narodne Skupštine, ministarke, poslanice, a sada su to novinarke i sve žene, generalno, koje bi se suprotstavile ovom "ludilu" - "žene koje su ti ''veliki lideri'' nekakvog saveza prvo tukli, a sada ih nazivaju kurvama".

Građani Srbije prepoznaju kako bi budućnost izgledala ako bi ovakav ''Savez za nasilje'' preuzeo da ponovo uništava Srbiju, koju su već jednom opustošili. Zaštita ljudskih prava žena, po različitim pitanjima, za njih ne bi ni postojala u društvu, zato i nisu merili stepen nasilja nad ženama do 2012. Potrebno je da Srbija javno osudi ovakve pojave u društvu i da se stane na put ovoj političkoj histeriji promašenih političara u pokušaju - navodi se u saopštenju.

Biljana Pantić Pilja: Šta bi radili ženama da opet dođu na vlast?

Ðilasov savez je još jednom pokazao na kakvim "demokratskim" principima počiva, saopštila je danas narodna poslanica Biljana Pantić Pilja.

- Ponovo su nazvali ženu k...om, ovog puta novinarku, verovatno smatrajući da još treba da im bude zahvalana što je nisu tukli, već ''samo'' vređali. Žene u Srbiji nisu k...e! I žene u Srbiji ne smete da ugrožavate ni fizički, ni verbalno, sramoto ove zemlje! - napisala je Pantić Pilja u saopštenju i dodala:

- Prave ste muškarčine svi vi, i Ðilas i Jeremić i Dveri i Trifunović, koji na najogavniji način vređate žene. A ni vi ostali iz tog Ðilasovog saveza, koji to ne osuđujete, niste ništa bolji!"

U saopštenju se ističe da Ana Brnabić, Milena Ivanović i sve ostale dame ne smeju više biti žrtve kvazi-demokrata i Ðilasove kamarile.

- Sram da vas bude, vajne ''demokrate''! Šta bi ste tek radili ženama da, ne daj Bože, opet dođete na vlast?! Spremate li i posebne logore za žene, možda?! - navela je u saopštenju poslanica Biljana Pantić Pilja.

Dubravka Filipovski: Najstrašnije uvrede postale svakodnevna aktivnost SzS

Narodna poslanica Dubravka Filipovski najoštrije je osudila uvreden koje je na račun novinarke Srpskog telegrafa izneo Sergej Trifunović i pozvala nadležne institucije i nevladine organizacije da reaguju.

- Najstrašnije uvrede na račun porodice Aleksandra Vučića, njegove ćerke, ali i svih žena Srbije koje su članice SNS-a i koje podržavaju politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića postale su svakodnevna aktivnost Đilasovog, Jeremićevog, Obradovićevog i Trifunovićevog saveza ljudske sramote i beščašća - navela je Filipovski u saopštenju dopstavljenom medijima i poručila da se tome mora stati na put.

Marija Obradović: Tortura zahteva jasnu reakciju svakog čoveka

Narodna poslanica Marija Obradović najoštrije je osudila verbalni napad Sergeja Trifunovića na novinarku Srpskog telegrafa i apelovala na sve žene u Srbiji, posebno političarke i aktivistkinje koje se bore za poštovanje osnovnih ljudska prava i ravnopravnost polova, da podignu svoj glas i osude svaku mizoginu izjavu koja poziva na nasilje.

Poslednji u nizu napada na novinarke, izveden za nečasni interes Ðilasa, Jeremića, Obradovića i njihovog SzS, kroz usta Sergeja Trifunovica, tortura nad novinarkom Srpskog telegrafa, zahteva jasnu reakciju svakog čoveka kom je stalo do normalne i pristojne Srbije! Da jasno poručimo nasilnicima: ne, žene u Srbiji nisu kurve - navela je Obradović u saopštenju dostavljenom medijima.

Ona se u saopštenju pita kakko smo stigli do toga da je meta napada "Ðilasovog društva i njegovih izvođača radova" svaka žena u Srbiji koja podržava Aleksandra Vučića i da li je to sloboda mišljenja za koju se zalaže SzS.

- Da li je to model novog društvenog uređenja kad oni ponovo dođu na vlast - upitala je Obradović, te dodala da ona ne želi Srbiju u kojoj žene nazivaju prostitutkama i najvulgarnije vređaju i omalovažavaju, samo zato što rade svoj posao i misle drugačije.

Ovo nasilje mora da stane, jer predstavnici Ðilasovog saveza nisu pristojna Srbija, poručila je Obradovićeva.

Katarina Rakić: Sergej, sram te bilo!

- Dugo razmišljam kako bih Sergeju Trifunoviću uzvratila, kada bi trebalo da na uvredu odgovorim istom merom, ali sreća pa ću ostati dama, žena, majka, boginja.. baš sve ono kako ON treba da nazove sve žene, a ne onako kako ih naziva! Sergej, sram te bilo! Sram bilo sve one koji stoje iza tebe, dok glumiš u najgoroj predstavi u životu! A kao glumac, imao si ih dosta loših, ne znam niti jednu dobru - rekla je poslanica Katarina Rakić.

Ističe da predstave koje režiraju Đilas, Jeremić i Obradović svakako su predstave najgoreg scenarija po Srbiju, a Sergej kao loš glumac ima najgoru glavnu ulogu.

- Svakako da osuđujem nasilje i vređanje žena, pravi muškarci, pravi političari to nikada ne rade! Ali Sergej, ti i tvoja družina svakako to niste, niti jedno od navedenog, već neko ko uvredama i lažima želi da postigne nešto. A ja vam tvrdim da vam neće proći. Ni loš scenrio, ni tvoja loša gluma. Jasno je to i vama i sami ste očajni, zato i vređate - kaže Rakićeva.

#Sergej Trifunović

#poslanica

'