AKTUELNO

Srbija ne želi one koji vređaju žene, koji govore o pristojnijoj Srbiji, a sami nisu pristojni, rekao je predsednik Srbije dodajući da će se boriti protiv takvih i da će u toj borbi pobediti.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, obraćajući se novinarima tokom Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, poručio da oni koji vređaju žene, a govore o pristojnoj Srbiji, zapravo i nisu deo iste.

Kaže da je reč o ljudima koji se kreću u uskom socijalnom okruženju, u kojem verovatno smatraju da je dozvoljeno sve protiv političkih protivnika.

Foto: Beta/Miloš Miškov

- Pristojna Srbija neće takve i boriće se protiv toga. A u toj borbi ćemo pobediti ubedljivo, ubedljivije nego ikada – rekao je predsednik.

Govoreći o ispadu Dragana Đilasa tokom protesta u subotu, Vučić je rekao da on nije naučio odgovornost, a da isto to misli za Sergeja Trifunovića koji je predsednika uporedio sa Adolfom Hitlerom.

Foto: Printscreen Twitter

- Svako ima pravo na svoj stav, ali ne i da vređa! Ja se uvek trudim da odgovaram pristojno i da odgovaram svima, a onda na sve to dobijemo nešto sumanuto: one koji pričaju o pristojnoj Srbiji, a sami nisu pristojni! – kaže predsednik.

Zamislite kako bi trebalo ja da reagujem na to da sam Adolf Hitler ili Pinoče i sve drugo, svaki dan. Taj lider SZS (Trifunović) govori da sam Hitler. Zamislite, čovek koji je ubio 70 miliona ljudi, a ja sam valjda taj... A novinarka Srpskog telegrafa je ku*va! Žena koja Trifunoviću ništa nije uradila – kaže Vučić.

Kaže da se uvrede nastavljaju, da su sve brutalnije i da su mete uglavnom nemoćne žene.

- Džentlmeni i pristojni ljudi to ne govore! Dame su, dakle, ku*ve, a muškarci Hitlerovci ili psi koji laju "av, av". Pitam se gde sve to vodi, ali će država umeti da sačuva sebe i da učini sve da se ponosi pristojnošću – rekao je predsednik novinarima u Davosu.

Foto: TvPink Printscreen

Kaže da je napade teško komantarisati, ali da reakcija društva sve govori.

Pročitajte još: Vučić iz Davosa: Država će umeti da sačuva sebe i pristojnost će biti nešto čime ćemo se u budućnosti ponositi!

#Aleksandar Vučić

#Sergej Trifunović

'