AKTUELNO

Ne postoji nijedan zahtev koji je opozicija iznela na svojim protestima, a ne postoji jer ne postoji nijedna ideja ili program koji bi mogli da ponude, ocenjuje urednik lista "Informer". Kaže da, ako zahtev i postoji, on je samo jedan: da se opoziciji da vlast, kako bi opet krala novac građana, bogatila se i ojadila državu.

Govoreći o taksama na srpsku robu, glavni i odgovorni urednik dnevnog lista „Informer“ Dragan J. Vučićević ističe da su Srbi ovakvom odlukom dovedeni u gotovo nemoguću situaciju. Kaže da će Srbija naći načina da njen narod ne ostane bez osnovnih namirnica i lekova.

Kaže da dijaloga ne može da bude bez povlačenja taksi, koje krše sve moguće sporazume, vrednosti i principe.

- Da je Srbija uvela slične takse, to bi bio skandal - kaže Vučićević za Pink. Podseća da EU ćuti na takse, odluku o vojsci, spinovanje oko ubistva Olivera Ivanovića, i kaže da je jasno da to nije rezultat politike Prištine, već politike zapadnih centara moći.

Foto: TV Pink Printscreen

Haradinaj je sam priznao da Albanci nemaju svoju politiku, već vode politiku koju im diktiraju SAD. Kaže da, ako mešunarodna zajedinca hoće, za dan bi ukinula takse Prištine. Ovo naziva „igrom mačke i miša“, te da Rusija nema moć nad Albancima kojom bi mogla da ukine ovu odluku.

- Od Putina možemo da očekujemo diplomatsku poruku da Srbija nije sama i da oni koji hoće da se sa njom igraju, moraju dobro da razmisle - kaže urednik „Informera“.

Govoreći o izjavi Vuka Jeremića da „Putin prezire predsednika Vućića“, Vučićević kaže da je Jeremić Putina „video samo na razglednici“.

To je rekao Jeremić koji je bio šef diplomatije, veliki stručnjak i međunarodni ekspert i, kako sam sebe naziva, predsednik sveta, koji veze sa životom nema? Čovekoliki čovečuljak koji lupeta gluposti? - zapitao je Vučićević. Podsetio je da če Putin tokom posete Vučiću uručiti orden Aleksandra Nevskog, najveće državno odlikovanje Rusije, a koje se dodeljuje najznačajnijim ljudima u svetu. Mnogi su se sprdali sa informacijom o ordenu, koji je poslednji od Srba dobio Nikola Pašić, a dobio ga je i Karađorđe, Todor Duka, Milan Obrenović... da li će ga dobiti Vučić, videćemo brzo, pa će se utvrditi da je Jeremić lažovčina - kaže urednik „Informera“.

Govoreći o protestima opozicije, podseća da Jeremić tvrdi da je juče bilo 4,9 miliona ljudi na ulicama.

- Postaju smešni! A sada govore da nije ni važno koliko ih je, već da je važno da je počelo. Tamo šetaju najveći lopovi, najveći pljačkaši! Đilas je namestio sebi 500 miliona evra, Jeremić je dobio silne miliona na svoje račune od kineskih tajkuna. Govore da u Srbiji ništa ne valja, a ja tražim da mi se pokaže jedna sfera u kojoj je sada gore nego u njihovo vreme. Nema je, sve je i svuda je bolje! Oni su u jednoj vrsti ludila i zahtev im je da se vrate na vlast kako bi krali i radili sa državom šta bi hteli. Žele da otmu vlast i državu kako bi otimali pare i trpali u svoje džepove. Govore da će da menjaju ovo i ono, a nemaju ni ideju ni program. Oni samo mrze i žele haos da bi oteli vlast - kaže Vučićević.

Foto: TV Pink Printscreen

Ističe da se svaka pozitivna ideja u Srbiji kritikuje, iako bolje ideje i programe opozicija i ne nudi.

Kada je reč o sastanku predsednika Srbije sa liderima regiona, Vučićević kaže da nije skoro video da neki lider na veliki praznik okuplja sve srpske lidere, ali da je to potrebna politika.

- Dok Vučić okuplja lidere u Beogradu i sa njima razgovara i pregovara o pomoći svom narodu u regionu, neki drugi idu po regionu i prave haos. Jeremić je išao u Banjaluku i hvalio se da pomaže nasilne demonstracije. S jedne strane imamo politiku koja od Srbije pravi ozbiljnu državu i ujedinjuje Srbe u regionu, a s druge strane imamo destruktivnu politiku - kaže urednik „Informera“.

Ceo razgovor sa gostom "Novog jutra" pogledajte u nastavku:

#Dragan J. Vučićević

#Novo jutro

#Opozicija

'