AKTUELNO

Narodni poslanik Vladimir Đukanović, nakon upada ROSU na sever Kosova, kaže da nije zatečen i da moramo da se pripremimo za najgoru opciju.

- Već duži period sam zagovornik teze da nas čeka ratni sukob i to vidim iz aviona, iako je ljudima to teško da prihvate - rekao je Đukanović, ocenivši da je bilo potpuno nepotrebno da se ide u Severnu Mitroviću sa 40 vozila i dodao da je to demonstracija sile.

- Sigurno je da niko to neće gledati mirno, a to je ono što oni pokušavaju, da nas uvuku u sukob. U nekom momentu se plašim da će Srbija biti prinuđena da reaguje, a onda sve odlazi u dovraga. To je zaista nedopsutivo. Dramatično je zaista jer ne možete da dopustite da vam neko ubija narod. U jednom momentu ćete i vi morati da pokrente vaše snage, a onda imate još jednu muku, zbog opasnosti da uđete u sukob sa Kforom - istakao je Đukanović.

Tada, kako je istakao, čitav Balkan dovraga.

- Čini mi se da kreatori svega ovoga namerno to dopuštaju. Niko nije ukorio albansku stranu za sve što rade, osim bezveznih saopštenja evropskih činovnika. Kao da ih podstiču, oni to tako i shvataju. Moramo da se pripremimo za najgoru opciju - upozorio je Đukanović.

#Vladimir Đukanović

'