AKTUELNO

Narodni poslanik Vladimir Đukanović nije nimalo iznenađen novom aferom u Opštini Paraćin i poziva nadležno tužilaštvo da hitno reaguje.

- To je bila uobičajena delatnost Demokratske stranke dok je bila na vlasti. Imali su sistem da na takav način izvlače novac. Žalosno je ako je novac građana Paraćina trošen na takav način – kaže Đukanović.

Naime, od početka 2017. godine do danas, JKP Paraćin, kako su mediji objavili,  isplatilo je nešto manje od 19 miliona dinara privatnom preduzeću za takozvani lizing radnika. Direktor i vlasnik firme Vuk Logistik, Srđan Rakić, suprug je sekretarke Skupštine Opštine Maje Rakić, a pošto su njih dvoje u braku to predstavlja direktan sukob interesa!

Narodnog poslanika i funkcionera Srpske napredne stranke čak ne iznenađuje ni činjenica da se Rakići nisu plašili da će sporni ugovori nekada biti otkriveni:

- Verovatno su razmišljali da u tom slučaju kupe sudiju ili tužioca pa da ne budu krivično gonjeni. Pretpostavljam da se nekada tako radilo. A pri tome su svesni da kad uskoro izgube vlast, toga više nema, pa valjda hoće da dođu do što više materijalnih sredstava – kaže Đukanović.

Firma Vuk Logistik je poslove inače dobijala po ceni radnog sata od 369 dinara neto iliti 442 dinara sa PDV-om. Zvanična minimalna cena rada je 143 dinara neto, odnosno sa porezima i doprinosima 193 dinara, a kako nezvanično saznajemo, radnici koji su zaposleni preko firme Vuk Logistik su uglavnom radili za minimalne zarade. To znači da veliki profit ostaje vlasniku firme Rakiću, a samim tim, dolazi i do značajnog uvećanja porodičnih prihoda sekretarke Skupštine Opštine.

Đukanović poziva nadležno tužilaštvo da što pre utvrdi da li postoji krivična odgovornost opštinskih funkcionera.

- Ako je zaista sve to tačno kao što se tvrdi, stvarno bih voleo da tužilaštvo dođe i ispita slučaj. Zaista nije normalno da se takve stvari zbivaju i da se o tome piše, a da tužilaštvo ne postupa. Ako zaista postoji krivična odgovornost tih ljudi, moraju da idu u zatvor – kaže Đukanović.

#Paraćin

#Vladimir Đukanović

'